Hyppää sisältöön

Helsingin yliopiston kemian laitos tarjoaa laboratorioympäristöä yrityskäyttöön

Yliopiston tiedekampukselle Kumpulaan kerätään yrittäjiä, jotka haluavat aloittaa toimintansa kevyesti vuokraamalla kalliita laboratoriolaitteita yliopistolta. Kemian laitos lanseerasi Kumpula Business Labs-konseptinsa ChemBio Finland-messuilla 18.-19.3.2015.

Kemian ala on vahvasti laboratorio- ja laiteintensiivistä.Pohjoismaiden suurimmalla luonnontieteiden kampuksella Helsingin Kumpulassa on tarjolla monipuolinen tutkimuslaitevalikoima, osaava henkilökunta ja lahjakkaita opiskelijoita. Kumpula Business Labs tukee erikokoisia yrityksiä,  pienistä start-up- ja spin-off-yrityksistä isojen yritysten t&k-yksiköihin. 

Yliopistojen kemian ja kemiantekniikan laitokset ja Kemianteollisuus ry aloittivat syksyllä 2014 neuvottelut alan tutkimuksen ja koulutuksen tehostamiseksi Suomessa. Selvityksestä erottui neljä ihmiskunnan suuriin haasteisiin painottuvaa pääteemaa: materiaalikemia, enegiaan liittyvä kemia, kestävä kemia sekä ihmisen ja hyvinvoinnin kemia.Yliopistojen ja yritysten välistä yhteistyötä  kehitetään edelleen, puutteita korjataan ja päällekkäisyyksiä karsitaan. 

Lue Helsingin yliopiston tiedote uudesta konseptista.