Hyppää sisältöön

Heidi Saarikko: Orientaatioviikon kuulumisia Otaniemestä

Syyslukukausi on lähtenyt kovaa vauhtia käyntiin ja takana on jo pari viikkoa opiskelua sekä opiskelijatapahtumia. Itselläni nämä pari viikkoa ovat vierähtäneet enimmäkseen uusien opintojen, opintoneuvojan töiden ja juhlatoimikunnan (JTMK) hommien parissa.

Aloitin tänä syksynä maisterinopintoni pääaineessa Chemical Engineering eli prosessitekniikka. Muistan viime keväänä tuskailleeni, että mihin pääaineeseen sitä hakisi, ja mitä jos pääaine ei olisikaan mieluinen, mutta ainakin tähän mennessä olen ollut tyytyväinen valintaani. Kurssit ovat mielenkiintoisia ja aihealueet ovat selkeästi erilaisia ja enemmän prosessitekniikkaan keskittyneitä, kuin kanditason kurssit olivat. Nyt ensimmäisessä periodissa opiskelemme muun muassa prosessiautomaatiota, koodausta Matlabilla, prosessisimulointia Aspen-ohjelmalla sekä toteutamme oman laboratorioprojektin. Luvassa on siis paljon uutta ja mielenkiintoista puuhaa opintojen saralla!

Orientaatioviikolla minulla oli kädet täynnä opintoneuvojan töitä, jotka jatkuivat viime keväästä. Autoin fukseja muun muassa tilaamaan labratakit ja –lasit, organisoin rastikiertelyn liittyen muutamiin koulun palveluihin sekä avustin heitä kurssi-ilmoittautumisessa. Viikonloppuna olin myös Helsinki Design Weekin lasten viikonlopussa pitämässä CHEMARTS:n ”Maalari maalasi taloa”-rastia, jossa lapset saivat maalata värjätyllä nanoselluloosalla paperiarkeille. Maalauksista tuli erittäin värikkäitä, ja vanhemmat olivat todella innostuneita nanoselluloosan monimuotoisista käyttötavoista.

Juhlatoimikunnassakin on riittynyt töitä, sillä järjestämme eeppiset Lakinlaskijaiset 30.9. Vermon raviradalla! Olen tällä kertaa ollut vastuussa yrityssuhteista ja yrittänyt saada sponsoreita tapahtumaamme kesän alusta asti. Viimeiset pari viikkoa olemme promonneet tapahtumaa muun muassa Aalto Partyssa, Otasuunnistuksessa sekä Stadisuunnistuksessa. Aalto Partyssa yhdistykset ja killat esittävät toimintaansa niin uusille kuin vanhoillekin opiskelijoille. Aalto Partyjen jälkeen on lukuvuoden ensimmäiset bileet eli Aalto Afterparty, jossa tänä vuonna esiintyi muun muassa Uniikki. Otasuunnistuksessa ja Stadisuunnistuksessa on ideana, että yhdistykset ja muut halukkaat pitävät rastikiertelyä fukseille, ja paras fuksiryhmä palkitaan. Meidän rastilla oli Lakinlaskijaisten pitopaikkaan sopiva raviteema.

PS. Seuraa meitä snäpin kautta nimellä Nuori_kemia. Luvassa on snäppejä ainakin opiskelusta ja Prosessiteekkareiden vuosijuhlilta eli Lämmönsiirrosta!

Heidi Saarikko

Olen KT-blogisti Heidi Saarikko. Opiskelen neljättä vuotta Aalto-yliopistossa kemian, bio- ja materiaalitekniikan koulutusohjelmassa. Maisteripääaineeni on Chemical Engineering.