Hyppää sisältöön

Harri Kerminen Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

Vuorineuvos Harri Kerminen, Kemira Oyj, on valittu Kemianteollisuus ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Puheenjohtajakausi on kaksivuotinen ja alkaa vuoden 2011 alusta. Valinta tehtiin liiton syyskokouksessa 23.11.2010.

Kemianteollisuus ry:n hallituksen varapuheenjohtajiksi vuodeksi 2011 valittiin vuorineuvos Kim Gran, Nokian Renkaat Oyj, toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää, Pipelife Finland Oy ja toimitusjohtaja Matti Lievonen, Neste Oil Oyj.

Päättyvän kaksivuotiskauden liiton hallituksen puheenjohtaja on ollut toimitusjohtaja Johan Brenner, Borealis Polymers Oy.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen toimialajärjestö. Sen tehtäväkenttään kuuluvat sekä elinkeino- että työmarkkinapoliittiset asiat. Kemianteollisuus ry:ssä on noin 430 jäsenyritystä. Jäsen-, yhteistyö- ja sopimusyhdistyksiä on vastaavasti kaikkiaan kolmetoista.
 
Kemianteollisuus on yksi kolmesta suurimmasta teollisuuden alasta Suomessa. Sen osuus koko teollisuuden tuotannosta oli vuonna 2009 runsaat 17 % ja tehdasteollisuuden viennin arvosta samoin 17 %. Kemianteollisuuden eri toimialat työllistävät kaikkiaan noin 35 000 henkilöä.