Hyppää sisältöön

Hannu Vornamolle Kemian Seurojen palkinto 2015

Kemian Seurojen palkinto 2015 on myönnetty Helsinki Chemicals Forumin pääsihteeri Hannu Vornamolle hänen suurista ansioistaan suomalaisen kemian ja kemianteollisuuden edistäjänä. Palkinto luovutettiin Hannu Vornamolle Kemian Päivillä 18.3.2015.

Hannu Vornamo on tehnyt pitkän työuran Työterveyslaitoksen ja Kansanterveyslaitoksen tutkijana, ministeriön virkamiehenä, Kemira Oyn johtajana ja lopuksi Kemianteollisuus ryn toimitusjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Helsinki Chemicals Forumin pääsihteerinä. 

Vornamolla on ollut lukuisia luottamustehtäviä kemianteollisuudessa – mm. Ekokem Oyn hallituksessa, teollisuuden ja talouselämän järjestöissä Suomessa, mm. Taloudellisen tiedotustoimiston hallituksessa, Johtamistaidon opiston hallituksessa, Suomen standardisoimisliiton hallituksessa, ministeriöiden työryhmissä kuten valtioneuvoston kemikaalivirasto-yhteistyöryhmän ja TEMin biotaloustyöryhmän jäsenenä. Vornamon luottamustoimet ulottuvat myös kansainvälisiin tehtäviin kuten jäsenyyksiin Euroopan kemianteollisuuden CEFIC’in ja  European Industrial Research Management Associationin hallituksissa. Vornamo on myös antanut aikaansa ja osaamistaan tieteellisiin yhteisöihin ja hän on pitkäaikainen Helsingin yliopiston Kemian laitoksen johtoryhmän jäsen, VERIFINin johtokunnan jäsen ja hän toiminut mm. VTT Tieteellisen Neuvottelukunnan  puheenjohtajana ja Tekniikan museon ja Heurekan valtuuskunnissa.

Hannu Vornamon ansiot työnsä perusteella kemianteollisuuden ja teollisuuden järjestöjen edistäjänä ovat suuret.  Kuten yllä olevasta luettelosta näkyy, hänellä on riittänyt voimia moniin luottamustehtäviin päivätyön ulkopuolella.  Vornamo tunnetaan tarmokkaana henkilönä, joka toimii aktiivisesti kaikissa elimissä, joissa hän on mukana. Mikä tärkeintä, hän aina ajaa kemian etua ja pitää kemian asiaa kirkkaana esillä.

Kemian Seurojen palkinto on  taiteilija Pirkko Nukarin  pronssiveistos  Varpuspöllö. Pirkko Nukarilla on osallistunut moniin näyttelyihin, viimeaikaisista näytteltysitä mainittakoon Tasavallan  presidentin kutsunäyttely Kultarannassa 2013.

Lisätietoja: Kemian Päivien tiedotus Heleena Karrus, heleena.karrus@kemianseura.fi, 010 4256 302 tai Hannu Vornamo, hannu.vornamo@elisanet.fi, 040 500 4785