Hyppää sisältöön

Hanna Hyyryläinen aloittaa Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntijana

Yhteiskuntatieteiden maisteri Hanna Hyyryläinen aloittaa Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntijana 25.4.2022. Hanna tulee taloon eduskunnasta, jossa hän on toiminut eduskunta-avustajana.

Hanna Hyyryläinen on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistossa. Hänen pääaineensa oli valtio-oppi, sivuaineensa maailmanpolitiikka ja historia. Opintoihin sisältyi myös monipuolisesti demokratiateoriaa, EU-kursseja ja retorista analyysiä. 

Miksi päätit hakea Kemianteollisuuden asiantuntijaksi?  
– Asiantuntijan tehtävä kuulosti todella mielenkiintoiselta ja innostuin kovasti Kemianteollisuuden tavoitteista alan vetovoiman lisäämiseksi. Myös kestävä kehitys ja koulutuspolitiikka ovat aina olleet itselleni tärkeitä teemoja, joiden parissa työskentelen mielelläni.

Mitä odotat tulevalta työltäsi?
– Odotan uuden oppimista, haastavia työtehtäviä ja mielenkiintoisia kohtaamisia. Toiveissani on monipuolinen, vaihteleva ja innostava työ, jossa pääsee myös matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä.

Hanna toimi ennen Kemianteollisuuteen tuloaan kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilän eduskunta-avustajana. 
– Olen eduskunta-avustajana päässyt perehtymään hyvin monenlaisiin kokonaisuuksiin ja muutama vuosi sitten erityisesti sivistysvaliokunnassa käsittelyssä oleviin asioihin. Tätä kautta olen päässyt myös hieman tutustumaan kemianteollisuuteen ja sen tavoitteisiin.

Kemianteollisuus ry:ssä lemmikkieläimiin suhtaudutaan sekä lämpimästi että vakavuudella.
– Oma koira on vasta haaveissani. Mutta toivottavasti muutaman vuoden päästä todellinen!

Kemianteollisuuden Osaamisen ja vetovoiman johtava asiantuntija Anni Siltanen on Hannan aloittamisesta innoissaan.
– Olen niin iloinen. Tätä on odotettu siitä asti, kun Hannan edeltäjä Auli Piiparinen siirtyi talosta Talous ja nuoret TATiin. Hanna pääsee tutustumaan hiilineutraaliksi pyrkivään kemiaan ja sen osaajiin, opettajiin ja nuoriin. Nyt kun pandemia toivottavasti on takanapäin, alkaa paluu normaaliin aikaan. Hannalla on vankka asiaosaaminen, hyvät vuorovaikutustaidot ja uteliaisuutta oppia uutta. Hyvä tästä tulee.