Hyppää sisältöön

Hack the Waste -innovaatiokilpailu

VTT:n innovaatiokilpailussa etsitään uusia digitaalisia malleja teollisuuden sivutuotteiden kannattavaan ja ekologiseen hyödyntämiseen. Mukana on kiertotalousyritys Lassila & Tikanoja. Hakuaikaa on 24.10.2016 asti.

Teollisuusyrityksen tuotantoprosesseissa syntyy aina pää- ja sivutuotteita. Sivutuotteita pidetään prosessin jätteenä. Ongelmana kiertotaloudessa on, että monia teollisia sivutuotteita ei kierrätetä taloudellisesti eikä tehokkaasti. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Hack the Waste -innovaatiokilpailussa tutkitaan ja kokeillaan mahdollisuuksia hyödyntää sivutuotteisiin perustuvaa dataa ja luoda uusia kannattavia liiketoimintamalleja jätteen uudelleenkäytölle.

Uusia ratkaisuja etsitään erityisesti materiaalien logistiikkaan ja markkinoiden toimivuuteen. Kilpailuun kutsutaan 12 joukkuetta ratkaisemaan kolmea haastetta. VTT toteuttaa Hack the Waste -innovaatiokilpailun yhteistyössä Lassila & Tikanojan, Helenin sekä Valion kanssa. Hakuaikaa on 24.10.2016 

Lassila & Tikanojan case kilpailussa on nimeltyään Woodchips marketplace with Lassila & Tikanoja. Lassila & Tikanoja käsittelee suuria määriä puujätettä ja jauhaa siitä energiaksi poltettavaa puuhaketta. Puuhakkeen laatu vaihtelee suuresti esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Kilpailussa haetaan tapoja, ideoita ja keinoja ennakoida puuhakkeen markkinoita ja hallinnoida puuhakkeen materiaalivirtaa läpi vuoden. Samalla etsitään uusia mahdollisuuksia hyödyntää puupohjaisia materiaaleja kiertotaloudessa. 

Lue VTT:n tiedote.  

Lisätietoja

Lassila & Tikanoja