Hyppää sisältöön

Gust. Kompan rahaston apurahat haettavissa

Alfred Kordelinin säätiön Gust. Kompan rahaston apurahoilla tuetaan kemian opetusta ja tutkimusta, kemian tulosten ja sovellusten tunnetuksi tekemistä, kemian kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä, kemian sanastotyötä, kemian historian tutkimusta sekä kemian alan museo- ja näyttelytoimintaa. Apurahan yleinen ehto on, että hakijalla on aikaisemman näytön perusteella edellytykset  toteuttaa esittämänsä suunnitelma. 

Hakemukset postitetaan viimeistään 31.1.2014 tai jätetään samana päivänä klo 16.00 mennessäå Suomalaisten Kemistien Seura ry:n toimistoon (Urho Kekkosen Katu 8 c 31, 00100 Helsinki). 

Hakulomake löytyy Kordelinin säätiön kotisivulta www.kordelin.fi kohdasta Erillisrahastot. 

Alfred Kordelinin Yleinen Edistys- ja Sivistysrahasto on maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin (1868 – 1917) testamentin perusteella muodostettu yksityinen, yleishyödyllinen kulttuurialan rahasto. Säätiö jakaa apurahoja tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistämiseksi.

Gustaf Komppa (1867-1949) oli arvostetuimpia suomalaisia kemistejä. Hän toimi kemian professorina ja ensimmäisenä  Suomalaisten Kemistien Seuran puheenjohtajana. Hänen tunnetuimpia saavutuksiansa oli kamferin kokonaissynteesin kehittäminen vuosina 1901–1903 ja pineenin totaalisynteesin kehittäminen 1937. 

 

 

Lisätietoja

Suomalaisten Kemistien Seura

Alfred Kordelinin säätiö