Hyppää sisältöön

Gasum: lämpöpalvelua, jolla voidaan toteuttaa kiertotaloutta ja säästää energiaa.

Gasum tarjoaa Warma-tuoteperhekokonaisuutta lämpöpalveluna, jolla voidaan toteuttaa kiertotaloutta ja säästää energiaa.

Gasumin lämpöpalvelussa lämpö tuotetaan lähellä kulutusta tehokkaasti maa- tai biokaasun avulla asiakkaan tarpeeseen. Palvelut mahdollistavat ostoenergian tehokkaan kierrätyksen rakennuksen sisällä, jolloin energian hankinta voidaan jopa puolittaa perinteisiin menetelmiin verrattuna. Lisäksi jätteistä tuotetun täysin uusiutuvan biokaasuun käyttö lämpöpalveluissa lisää kierrätysastetta ja säästää luonnonvaroja. Luonnonkaasun käyttöön perustuvassa lämmöntuotannossa ei synny hengitysilmalle haitallisia rikki- tai pienhiukkaspäästöjä.

Koko tuotantoketju huomioiden hajautetun tuotannon ja tehokkaan kierrätyksen mallilla saavutettava primäärienergiansäästö on yli 55 prosenttia. Tuote koostuu lämmitys- sekä lämmönsiirtoratkaisusta ja soveltuu parhaiten alkaen noin 50 perheen kerrostalo- ja rivitalokokonaisuuksille ja skaalautuu joustavasti korttelien, kylien ja teollisuusalueiden tarpeisiin. Pienemmät taloyhtiöt voivat toteuttaa palvelun esimerkiksi yhteishankkeena.

Tarjottavaa palvelua mitoitetaan asiakkaan tarpeen mukaan.  Lämpöpalvelun käyttöönotto tapahtuu sopimuksen mukaan Avaimet käteen -tyylillä. Palveluun voi kuulua ostoenergian lisäksi  mm. laitteistojen käyttö, kunnossapito ja ympärivuorokautinen valvonta. Gasumin lämpöpalvelu on kestävä ja energiatehokas ratkaisu ja se soveltuu sekä kaasuputkiverkoston että putkiverkoston ulkopuoliselle alueelle. Luonnonkaasuja ei tarvitse varastoida kohteessa ja putkisiirto on lähes päästötön tapa siirtää polttoainetta. Putkiverkoston ulkopuolella tuotannon polttoainelogistiikka on järjestettävissä myös nesteytetyn maakaasun (LNG:n) tai paikallisen biokaasun tuotannon avulla.

Lisätietoja

www.gasum.fi