Hyppää sisältöön

Fuksikiertue Åbo Akademissa: tartu tilaisuuteen, ole utelias

Kemianteollisuuden fuksikiertue 2016 käynnistettiin 23.2. Åbo Akademissa. Nykyiset Nesteen ja Bayerin edustajat kertoivat entisessä opinahjossaan, miten työelämään valmistaudutaan ja mihin kannattaa opiskeluissa kiinnittää huomiota.

Syksyllä 2015 aloittaneet luonnontieteilijät kuulivat fuksikiertueella kemianteollisuudesta ja erilaisista urapoluista. Ruotsiksi fuksikiertue kulkee nimellä Gulnäbbsturné. 

Fuksiluennolla puhuivat Kemianteollisuus ry:n Anni Siltasen lisäksi Bayerin ja Nesteen edustajat, jotka olivat itse aikanaan valmistuneet Åbo Akademista. He kokivat saaneensa kemiantekniikan koulutuksesta erinomaiset eväät monimuotoiselle urapolulle sekä tutkimus- että tuotantotehtävissä. Kumpikin asiantuntija korosti avointa suhtautumista työelämään.  

-Kannattaa tarttua mahdollisuuksiin rohkeasti, kun niitä tulee eteen. Kannattaa lähteä ulkomaille, jos siihen on mahdollisuus. Työelämä harvoin menee niin kuin on suunnitellut –  eteen saattaa tulla mahdollisuuksia, joista ei ole osannut opiskeluaikoina edes haaveilla.

Åbo Akademin opiskelijoita kiinnostivat erityisesti kesätyöt. Kemianteollisuuden yrityksissä on myös kesäksi 2016 paljon kesätyöpaikkoja. 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi