Hyppää sisältöön

Fuksikiertue 2015 päättyi Lappeenrantaan

Kemianteollisuus ry:n syksyn 2015 fuksikiertue päättyi Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle 18.11. Kiertue toteutui 16 yliopistossa, korkeakoulussa ja AMK:ssa, ja tavoitti syksyn aikana noin 800 opiskelijaa. Mukana oli 15 Kemianteollisuuden jäsenyritystä.

Fuksikiertueen tavoite oli tarjota uusille kemian, kemiantekniikan ja laboratorioalan opiskelijoille tietoa kemianteollisuudesta ja työelämästä. Jokaisessa tilaisuudessa oli Kemianteollisuus ry:n lisäksi mukana yritysedustajia, jotka avasivat päivittäistä työnkuvaansa, urapolkuaan ja opiskelutaustaansa. He konkretisoivat, millaisiin työtehtäviin kemiaan liittyvien opintojen jälkeen voi päästä. Tänä syksynä kiinnitettiin erityistä huomiota vastuullisuus- ja turvallisuusasioihin.

Vuonna 2015 fukseja puhuttivat erityisesti työelämään ja työelämätaitoihin liittyvät asiat: miten tulevaisuudessa voi työllistyä, mistä työpaikkoja voi etsiä ja millaisia taitoja työelämässä tarvitaan. Myös ympäristö- ja yhteiskuntaavastuuseen liittyvät asiat koettiin erityisen kiinnostaviksi ja herättivät paljon kysymyksiä.

Vuoden 2016 fuksikampanjan suunnittelu käynnistyy pian. Parhaillaan pohditaan, miten edelleen voidaan edistää dialogia opiskelijoiden ja fuksikampanjan vierailijoiden välillä. Olisiko yksittäisiä teemoja, joita yritykset haluaisivat vuoden 2016 kampanjassa nostaa esille? Ideoita voi esittää suoraan Anni Siltaselle. 

Kemianteollisuus ry kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita yrityksiä!

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh.  044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi