Hyppää sisältöön

Euroopan Responsible Care -palkinnot Kemiralle ja Nesteelle, kunniamaininta Kiillolle

Euroopan kemianteollisuuden järjestö Cefic on julkistanut Responsible Care -palkintonsa voittajat. Suomalaiset yritykset saavuttivat loistavaa menestystä vastuullisuustyöstään. Omat sarjansa voittivat Kemira ja Neste, lisäksi kunniamaininnan sai Kiilto.

Responsible Care on kemianteollisuuden kansainvälinen, kestävää kehitystä tukeva vastuullisuusohjelma. Kemianteollisuuden Euroopan järjestö Cefic jakaa joka vuosi Responsible Care-palkinnot, joilla nostetaan esille ohjelman hyviä tuloksia.

Responsible Care -palkinnot jaettiin 24.10.2019 Helsingissä.

Vuoden 2019 Responsible Care -palkinnon saajat ovat  Kemira, Neste, Solvay SA ja essenscia.

  • Environmental Responsibility -palkinnon sai Kemira ferrosulfaattijätteen tuotteistamisesta. Kemira on luonut  innovatiivisen menetelmän eristää ferrosulfaatti kaatopaikkajätteestä ja käyttää sitä vedenpuhdistuksessa.  
  • Sustainable Workplace -palkinnon sai suomalainen Neste koko yhtiön turvallisuuskulttuuria kehittävästä Way Forward to Safety-toimintatavastaan. Way Forward to Safety koostuu workshopeista, e-oppimisen ja turvallisuustietoisuuden aktiviteeteista ja turvallisuuden johtamisprosesseista.

Kansallisten järjestöjen Responsible Care -palkinnon sai Belgian kemianteollisuuden järjestö essenscia hankkeestaan digitalisoida kemikaalikuljetuksiin ja -puhdistukseen liittyvät paperidokumentit. Chemical Safety Awardin sai Solvay SA digitaalisesta tuoteturvallisuuden työkalustaan.

European Responsible Care -palkinnon kunniamaininnat saivat Kiilto ja Venäjän kansallinen kemistien liitto. Kiilto palkittiin Environmental Responsibility-kategoriassa älykkäästä kiertotalouteen perustuvasta lämmitysratkaisustaan. Venäjän kemistien seura sai kunniamaininnan aktiivisesta Responsible Care-ohjelman levittämisestä Venäjällä.

– Suomen kemianteollisuudessa on tehty tuloksellista vastuullisuustyötä jo pitkään. Tulokset puhuvat puolestaan. On loistavaa, että kansainvälistä tunnustusta vastuullisuustyöstään sai peräti kolme suomalaisyritystä, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Responsible Care on kemianteollisuuden kansainvälinen kestävän kehityksen vastuullisuusohjelma. Suomessa ohjelmaa on toteutettu ja kehitetty 27 vuoden ajan. Kemianteollisuus ry koordinoi ohjelman toteutusta Suomessa. Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä.

Ceficin Responsible Care -palkinnon raati koostui seuraavista henkilöistä:

  • Emma Argutyan, pääsihteeri, European Chemical Employers Group, ECEG
  • Jonathan Lopez, uutispäällikkö, Europe, ICIS Chemical Business
  • Simon Minett, toimitusjohtaja, Challoch Energy
  • Gerardo Stillo, QHSE Manager, Versalis International SA (2018 Responsible Care -palkinnon voittaja)

Tutustu Suomen Responsible Care -sivuihin tästä.