Hyppää sisältöön

Euroopan kestävän kehityksen viikkoa vietetään 20.-26.9.2020

Viikon tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä ja lisätä tietoisuutta kestävän kehityksen tavoitteista ja Agenda2030:sta. Yksi tapa, jolla jokainen voi tulla Suomessa osaksi kansainvälistä kestävän kehityksen työtä, on tehdä kestävän kehityksen toimenpidesitoumus.

Euroopan kestävän kehityksen viikon (ESDW= European Sustainable Development Week) sydämessä ovat erilaiset tapahtumat ja kampanjat. Tapahtumat voi ilmoittaai ESDW:n virtuaaliseen karttaan ja olla näin mukana rakentamassa yhteistä viikkoa. Mukaan toivotaan oppilaitoksia, viranomaisia, tutkimuslaitoksia, museoita, säätiöitä, järjestöjä, yrityksiä ja yksityisiä kansalaisia.

Kestävän viikon tapahtuman voi järjestää myös online-tapahtumana tai viestintäkampanjana. Viime vuonna suomalaiset organisaatiot järjestivät tapahtumia henkilöstölleen ja kertoivat sidosryhmilleen, miten vievät kestävää kehitystä arjen käytäntöihin.

Samalla viikolla juhlitaan myös Kestävän kehityksen toimenpideohjelman Agenda2030:n 5-vuotissyntymäpäivää ja palkitaan Agendan tavoitteita edistäviä suomalaisia sitoumuksia. 

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on keskeinen väline globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda 2030:n, tavoitteiden toteuttamiseksi Suomessa.

Laske hiilijalanjälkesi ja sitoudu puolittamaan se – uusi kansalaisten Kestävät elämäntavat -sitoumus on  auki. Siinä lasketaan ensin Kestävät elämäntavat -testillä oma hiilijalanjälki. Tämän jälkeen valitaan palvelun ehdottamista arjen teoista itselle sopivat tavat pienentää omaa jalanjälkeä ja sitoutua niiden toteuttamiseen.