Hyppää sisältöön

Envor Group tähyää Intiaan ja Kiinaan

Ympäristöpalveluja tuottavan forssalaisen Envor Groupin hankkeet etenevät ulkomaan markkinoilla. Vuonna 2015 Envor rakennutti suuren biokaasulaitoksen Kiinaan. Envorissa uskotaan Pariisissa tehdyn ilmastosopimuksen lisäävän kysyntää biokaasulaitoksille Kiinassa ja Intiassa.

Ylen jutussa Envor Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Laine iloitsee Pariisin ilmastosopimuksen avaavan uusia markkinoita yhtiölle. Intiassa ruoka- ja biojätteitä ei toistaiseksi hyödynnetä liikenteessä lainkaan, vaikka kaasukäyttöisten ajoneuvojen määrä on hurjassa kasvussa. Teollinen internet mahdollistaa ulkomaille rakennettujen biokaasulaitosten ohjaamisen ja säätämisen Suomesta käsin. 

Kiinassa Envor rakensi suuren biokaasulaitoksen vuonna 2015, ja yhtiöllä on maassa runsaasti uusia projekteja työn alla. Yhteistyötä tehdään paikallisten yritysten ja viranomaisten kanssa. 

Envorin täysin automaattisesti toimiva biokaasulaitos puhdistaa biojätteitä ja jätevesiä typestä. Samalla se tuottaa maataloudessa lannoitteena käytettävää ammoniumsulfaattia. 

Vientimarkkinoiden lisäksi Envorissa uskotaan biokaasulaitosten tilausten kasvavan Suomessa biokaasulla kulkevien ajoneuvojen yleistyessä. 

Lue Ylen juttu Envor Groupista

Lisätietoja

Envor Group Oy