Hyppää sisältöön

Energiatehokkuudessa hyvät tulokset rohkaisevat eteenpäin

Oppimiseen, verkostoitumiseen ja hyvien käytäntöjen jakamiseen perustuva EU-tason energiatehokkuushanke SPiCE³ kulkee vauhdilla eteenpäin.

SPiCE³ (Sectoral Platform in Chemicals for Energy Efficiency Excellence) -hankkeessa tehtiin sen ensimmäisellä kaudella 2013-2015 runsaasti töitä yritysten energiatehokkuustietoisuuden nostamiseksi ja verkostoimiseksi.  

Hanketta toteuttaneissa 14 maassa järjestettiin energiatehokkuudesta kaikkiaan kymmeniä työpajoja, koulutuksia ja seminaareja. Kolme EU-laajuista tilaisuutta kokosi yhteen energiatehokkuustietoa ja ohjasi toimenpiteitä. Hankkeen nettisivu palvelee 14 kielellä, kertoo tapahtumista, esittelee hyviä käytäntöjä ja auttaa yrityksiä verkostoitumaan. 

Hyviä  konkreettisia tuloksia saavuttanut energiatehokkuushanke sai odotetusti jatkoa. Nyt siihen haetaan myös uutta tehoa. 

Suomessa kemianteollisuus on edelläkävijä energiatehokkuuden edistämisessä. Omaehtoinen energiatehokkuuden edistäminen on kiinteä osa toimialan omaehtoista Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa. Paljon on kuitenkin varaa parantaakin. 

Alusta asti SPiCE³-hankkeessa on julkaistu uutiskirjettä. Uusin, 19.4.2016 julkaistu uutiskirje sisältää arvokasta tietoa mm. kestävän energian teemaviikosta EU:ssa (13.-17.6.2016), kemianteollisuuden järjestö Ceficin tuoreista tilastoista, Eurostatin tilastoista ja arvioista teollisuuden energiankulutuksesta . Uutiskirje on kirjoitettu englanniksi ja suomeksi. 

Lue uusin SPiCE³-uutiskirje

Lisätietoja

Johtava asiantuntija Sami Nikander,  sami.nikander (at) kemianteollisuus.fi, puh. 040 567 4413