Hyppää sisältöön

Haemme energia-alan valmiuspäällikköä

Kemianteollisuus ry ja Huoltovarmuuskeskus etsivät valmiuspäällikköä Kaasupooliin ja Polttonestepooliin poolisihteerin tehtävään.

Poolisihteerinä vastaat Kaasupoolin ja Polttonestepoolin käytännön toiminnasta sekä suunnittelet, valmistelet ja organisoit toimenpiteitä energia-alan huoltovarmuuden kehittämiseksi Huoltovarmuuskeskuksen ohjauksessa. Työhösi kuuluu mukana olevien organisaatioiden huoltovarmuutta koskevan yhteistyön koordinointi, toiminnan kehittäminen, koulutusten ja harjoitusten suunnittelu ja toteutus, sekä neuvonta ja viestintä yrityksille ja sidosryhmille. Tehtävään kuuluu myös projektien ohjausta, toimintavarmuuden tukemista yrityksissä sekä yhteistyötä viranomaisten ja muiden huoltovarmuusorganisaatioiden sektoreiden ja poolien kanssa.

Kelpoisuusvaatimukset:

 • Monipuolinen kokemus energia-alalta vaativissa asiantuntija-, johto- tai varautumistehtävissä.
 • Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto.
 • Kokemus alan yritysliiketoiminnasta ja riskienhallinnasta.
 • Arvostamme alan johtamiskokemusta, kaupallista osaamista sekä verkostoitumiskykyä erilaisissa ympäristöissä.
 • Hyvä suomen ja englannin kielen taito, tyydyttävä ruotsin kielen taito.

Toivomme sinulta:

 • Oma-aloitteista ja pitkäjänteistä toimintatapaa.
 • Suunnitelmallisuutta, luovuutta sekä kykyä tarttua toimeen myös rutiiniluonteisissa asioissa.
 • Hyviä viestintä- ja esiintymistaitoja.
 • Kykyä tuottaa selkeää kirjallista materiaalia ja esityksiä.
 • Hyviä organisointitaitoja.
 • Tuloshakuista tiimipelaajaa, joka joustavalla otteella pystyy myös kehittämään uutta eikä pelkää muutosta ja muuttuvia tilanteita.

Tarjoamme sinulle:

Tehtävä tarjoaa sinulle mahdollisuuden työskennellä energia-alan näköalapaikalla monipuolisessa verkostoympäristössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa työn sisältöön. Tehtävä tarjoaa myös erinomaiset kehittymismahdollisuudet ja pääset tekemäään yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä.

Poolisihteerin työnantaja on Kemianteollisuus ry, jonka toimisto sijaitsee osoitteessa Eteläranta 10, Helsinki.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksen vanhempi varautumisasiantuntija Juha Vahlsten puh. 029 505 1008 pe 27.10 klo 9-10 ja vanhempi varautumisasiantuntija Timo Vapalahti puh. 029 505 1040 ti 31.10 klo 15-16 ja Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto puh. 050 438 9247 2.11 klo 9-10 ja 7.11 klo 9-10 sekä MPS:n seniori konsultti Irene Turakainen puh.020 7469 457 ma 30.10. klo 13-14.

Täytä hakulomake palkkatoivomuksineen sekä liitä mukaan CV ja hakemuksesi viimeistään 8.11.2023. Toteutamme rekrytoinnin yhteistyössä MPS:n rekrytointikonsultin kanssa. Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Kaasupooli ja Polttonestepooli selvittävät kaasun ja nestemäisten polttoaineiden tuotantoon, varastointiin, siirtoon, jakeluun ja kulutukseen vaikuttavia tekijöitä sekä suunnittelevat ja valmistelevat toimenpiteitä, joiden päämääränä on kaasuhuollon ja nestemäisten polttoaineiden huoltovarmuuden toimintaedellytysten parantaminen ja toiminnan jatkuvuuden turvaaminen poikkeusoloissa.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu sekä operatiivinen toiminta. Yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa HVK varmistaa, että yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus voidaan turvata kriisi- ja häiriötilanteissa. Lisätietoa Huoltovarmuuskeskuksen sektoreista ja poolien toiminnasta: (https://www.huoltovarmuuskeskus.fi/toimialat/energiahuolto/sektori-ja-poolit)

Kemianteollisuus ry

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 14 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä. Kemianteollisuus ry on valittu useana vuonna Suomen innostavimmaksi työnantajaksi pienten yritysten sarjassa. Kemianteollisuus ry:ssä on neljän eri Huoltovarmuusorganisaation poolin toimistot (https://www.kemianteollisuus.fi/tietoa-meista/strategia/huoltovarmuus/).