Hyppää sisältöön

Eero Aarnio -näyttely Designmuseossa 25.9.2016 asti

Retrospektiivinen näyttely Designmuseossa esittelee kattavasti Eero Aarnion tuotantoa aina 1950-luvulta nykyhetkeen asti. Aarnion näyttely on myös ylistys muovin mahdollisuuksista taideteollisessa tuotannossa. Aarnion kuuluisuuteen nostanut muovinen Pallotuoli täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Professori ja sisustusarkkitehti Eero Aarnio (s. 1932) tuli 1960-luvulla tunnetuksi lujitemuovisista futuristisista tuoleista. Erityisesti Pallotuoli (1966) herätti kansainvälistä huomiota ensiesityksessään Kölnin huonekalumessuilla. Viidenkymmenen vuoden aikana käsitteeksi muodostunut Pallotuoli on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, muotikuvastoissa ja musiikkivideoissa. 

Pallotuolin lisäksi Aarnio on suunitellut valtavan määrän niin käyttöesineitä kuin taideteoksia. Viime vuosina Eero Aarnio on suunnitellut useita kirkasvalo- ja muita valaisimia. Aarnion teoksia on esitelty lukuisissa museoissa ympäri maailmaa. 

Designmuseon Eero Aarnio -näyttely on ylistys sekä hyvälle suunnittelulle että muoville materiaalina. Lähes kaikki näyttelyn esineet ovat muovia. Yksi näyttelyhuone on varattu kokonaan muovin työstämiselle. Näytillä on muotteja ja videoesityksiä rotaatiovalamalla tehtävistä muovisista Puppy-taide-esineistä. Havainnollistavat esimerkit puhallusmuovauksella tehtävistä kuplatuoleista ja kannuista simuloivat oikeita valmistusprosesseja. 

Designmuseo sijaitsee Helsingissä osoitteessa Korkeavuorenkatu 23. Museo on auki ti klo 11-18, ke-su klo 11-18 (ma suljettu). Eero Aarnio-näyttely on 8.4.-25.9.2016. 

Designmuseo 

Eero Aarnion kotisivu 

 

(Valokuva: Eero Aarnion kotisivu)