Hyppää sisältöön

ChemBiossa yhteistyö osoitti taas voimansa

Kemian ja bioalan tapahtuma ChemBio Finland keräsi Helsingin Messukeskukseen yli 4 500 osallistujaa ja yli 100 näytteilleasettajaa. Kemianteollisuuden yhteisosastolla ja seminaareissa riitti aktiviteetteja ja kävijöitä.

Kemianteollisuuden yhteisosastolla Kemianteollisuus ry, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry operoivat vastuullisuusohjelma Responsible Caren 25-vuotisteeman alla. Uteliaita riitti niin yhteisosastolla kuin seminaareissakin.

– Responsible Care-ohjelman juhlavuotta vietetään otsikolla Vastuullinen valintani. Oli hienoa nähdä, kuinka ihmiset oikeasti osallistuivat kertomalla omat vastuulliset valintansa, sanoo Kemianteollisuus ry:n asiantuntija Anni Siltanen.

– Responsible Carea tehdään hyvässä yhteistyössä palkansaajajärjestöjen kanssa. Tänä vuonna etsimme messuilla, mitä ohjelman hienoista tuloksista ihmiset arvostavat eniten. Se ei ollut läpihuutojuttu, vaan ihmiset oikeasti pysähtyivät miettimään ja antamaan äänensä. Se oli aidosti hienoa, sanoo johtava asiantuntija Merja Vuori, joka vastaa Kemianteollisuudessa Responsible Care-ohjelmasta.

Yhteisosaston lisäksi ChemBiossa oli runsaasti seminaareja. Nuorisopaneelissa pureuduttiin nuorten elämään vuonna 2030, Vastuullisuus on valinta -keskustelussa  taas haettiin uusia oivalluksia, mahdollisuuksia ja ratkaisuja osaamisen kehittämiseen. Löytyikö niitä?

– Mielestäni löytyi! Osaaminen on todellakin avain tulevaisuuteen. Koulutuskenttä elää koko ajan, ja kemianteollisuudessa osallistumme aktiivisesti koulutuksen sisältöjen ja resurssien suunnitteluun. Siksikin keskustelut ovat tärkeitä, sanoo Anni Siltanen.

Turvallisuusseminaarissa aihetta käsiteltiin monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti.

– Turvallisuusaiheisen seminaarin järjestivät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö, Tukes, TEAM teollisuusalojen ammattiliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Yhteistyössä on todellakin voimaa ja virtaa. Tuli selväksi, että turvallisuus on yhteinen asia. Kiitän lämpimästi kaikkia yhteistyötahoja. Tästä on hyvä jatkaa Responsible Caren juhlavuotta, sanoo Merja Vuori.

(Valokuva: Messukeskus)