Hyppää sisältöön

ChemBio Finlandissa keskustellaan bioperäisistä raaka-aineista ja uusiutuvasta energiasta

Kemian ja bioalan ammattitapahtuman, ChemBio Finlandin ohjelmassa syvennytään ympäristöteemoihin. Ohjelmassa kuullaan muun muassa biotaloudesta, bioperäisistä raaka-aineista ja uusiutuvasta energiasta. ChemBio Finland järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 18.–19.3.2015.

Keskiviikkona Save the World -symposiumissa keskustellaan siitä kuinka biotalous, tutkimus ja liiketoiminta nivoutuvat toisiinsa. – Noin kolmannes Suomessa toimivista kemianteollisuuden yrityksistä käyttää jo nykyisin bioperäisiä raaka-aineita. Suomen tärkeitä vientituotteita ovat muun muassa uusiutuvista raaka-aineista valmistettava diesel sekä erilaiset mäntyöljystä jalostettavat kemian tuotteet, kertoo Kemianteollisuus ry:n asiamies Maija Pohjakallio. – Bio- ja kiertotaloudesta sekä resurssitehokkuudesta on mahdollista saada kestävää kasvua. Tämä edellyttää toimivia ja tasavertaisia raaka-ainemarkkinoita sekä jätteiden ja sivuvirtojen hyödyntämisen edellytysten parantamista. Pelisääntöjä on kehitettävä yhteistyössä, sillä biotalouden erilaiset aine- ja energiavirrat kytkeytyvät toisiinsa, jatkaa Pohjakallio.

Kemianteollisuus ry:n järjestämä Save the World -symposium on 18.3.2015 klo 14.30–16.30.

Aurinkosähköä ja uusiutuvia biopolttoaineita

Aurinko- ja bioenergia -seminaarissa kuullaan aurinkosähkön tekniikoista sekä minkälaiset näkymät aurinkosähköllä on.  Seminaarin iltapäiväosiossa selviää miten jätteistä ja sahanpurusta saadaan etanolia, minkälaisia uusiutuvia biopolttoaineita on ja minkälainen rooli metsäteollisuudella on biotalouden edistäjänä. Aurinko- ja bioenergia -seminaari 18.3.2015 klo 10.30–14.30. Seminaarin järjestävät Kemian Seurat ja Suomen Akatemia.

Aihetta käsitellään myös tietoiskussa Uusiutuva energia Suomen energian tuotannossa. Tietoisku on Plaza-lavalla 18.3.2015 klo 13.30.


ChemBio Finland on kemian ja bioalan joka toinen vuosi järjestettävä ammattitapahtuma, joka sisältää merkittävän alan näyttelyn lisäksi lukuisia laadukkaita seminaareja ja puheenvuoroja. Tapahtuman järjestää Messukeskus toimeksiantajinaan Suomen Bioteollisuus ry ja Kemian Seurat.

 

ChemBio Finland järjestetään keskiviikosta torstaihin 18.–19.3.2015 Messukeskuksessa Helsingissä.
avoinna ke klo 9-17 ja to klo 9-16, sisäänpääsy tapahtumaan veloituksetta rekisteröitymällä www.chembiofinland.fi.


Lisätietoja

Messukeskus, tiedottaja Susanna Terkola, puh. 050 385 5484, susanna.terkola@messukeskus.com
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.chembiofinland.fi

#chembio2015

Kemian Päivien Twitter: https://twitter.com/KemianPaivat

Kemian Päivät Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Kemian-Päivät/400074683525585