Hyppää sisältöön

ChemBio Finland kokoaa kemian ja bioteknologian ammattilaiset 18.–19.3.2015 Helsinkiin

Joka toinen vuosi järjestettävä ChemBio Finland -tapahtuma kokoaa kemian ja bioteknologian ammattilaiset 18.–19.3.2015 Messukeskukseen Helsinkiin päivittämään tietojaan Kemian Päiville ja bioalan seminaareihin sekä laajaan alan näyttelyyn. Kemianteollisuus järjestää Save the World -symposiumin, jonka pureutuu tällä kertaa biotalouteen.

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman nyt kuudetta kertaa Suomalaisten Kemistien Seuran ja Suomen Bioteollisuus ry:n  toimeksiannosta yhteistyössä Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Kuluttajakemikaalien vaikutukset ympäristöön ja elintarvikeväärennökset

Kemian Päivien laaja ohjelma sisältää seitsemän seminaaria. Keskiviikkona 18.3. on  aurinko- ja bioenergiaa käsittelevä energiaseminaari, analytiikkaseminaari sekä ympäristöseminaari, jossa pohditaan kuluttajakemikaalien vaikutusta ympäristöön.

Torstaina 19.3. järjestetään kemianopetusseminaari, elintarvikeväärennöksiin keskittyvä elintarvikekemiaseminaari, ALD-huippuyksikön vuosiseminaari sekä laskennallisen kemian symposiumi. Kemian Päivät järjestää Kemian Seurat kumppaniensa kanssa.

Uusia avauksia syövän hoitoon ja terveydenhuoltoon

ChemBiossa järjestetään useita bioalan seminaareja. Keskiviikkona 18.3. on Suomen teollisen biotekniikan klusterin IBC Finlandin vuosiseminaari ”Biotekniikan rooli biotaloudessa”, SalWe Oy:n seminaari GET IT DONE: Uusia palveluita ja tuotteita terveydenhuoltoon sekä Biotekniikan neuvottelukunnan Synteettinen biologia -seminaari. 

Torstaina 19.3.TEM, Tukes ja Kemianteollisuus järjestävät yhteistyössä turvallisuusaiheisen seminaarin. Lisäksi on tieteellisen BioBio-seuran seminaari ihmisen ravitsemuksesta ja FinBioNetin tutkijakoulut. Syövän uudet hoitomahdollisuudet -seminaari valottaa uusia tutkimustuloksia, suomalaista lääkekehitystä ja syöpädiagnostiikan uusia menetelmiä. Pääpuheenvuoron seminaarissa pitää professori Olli Kallioniemi Suomen molekyylilääketieteen instituutista (FIMM). Seminaarin järjestävät Suomen Bioteollisuus ry,  Lääketeollisuus ry ja FIMM.

Näyttelyalueen keskuksena tapahtumapiste Plaza

ChemBio Finland -tapahtumassa on keskiviikkona 18.3. Kemianteollisuus ry:n järjestämä Save the World -symposium ja  Suomen Bioteollisuus ry:n järjestämä Rahoitusseminaari. Save the World -symposiumissa on esillä suomalainen kemianteollisuus biotalouden mahdollistajana ja teollisuuden uudistajana. Tilaisuuden vetäjänä on Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä

Torstaina 19.3.Plazan ohjelma on suunnattu kemian opiskelijoille. Luvassa on nuorten kemistien verkostoitumista, nuorisopaneeli ja uraseminaari.

Kaikki tapahtuman seminaarit ja ohjelmat ovat alan ammattilaisille ja opiskelijoille veloituksettomia. Tarkemmat ohjelmat julkaistaan marraskuussa. Vuonna 2013 tapahtumaan osallistui 115 yritystä ja siellä vieraili 4300 ammattilaista.  
ChemBio Finland 2015 Helsingin Messukeskuksessa 18.3.2015  klo 9-17, 19.3. klo 9-16.

www.chembiofinland.fi

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com