Hyppää sisältöön

ChemBio Finland – kemian ja bioalan tärkein tapahtuma starttaa huomenna 18.3.2015

Kemian ja bioalan tärkein kohtauspaikka ChemBio Finland johdattaa tuoreimman tiedon äärelle. Kemianteollisuus ry on tapahtumassa mukana sekä yhteisosastolla että ohjelman järjestäjänä. Tapahtuman järjestää Messukeskus toimeksiantajinaan Suomen Bioteollisuus ry ja Kemian Seurat. Tervetuloa mukaan!

ChemBio Finland järjestetään keskiviikosta torstaihin 18.–19.3.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna ke klo 9-17 ja to klo 9-16, sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä www.chembiofinland.fi  Rekisteröityä voi myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä.

Tervetuloa Kemia – Osa hyvää elämää -yhteisosastolle!

Kemianteollisuus on Kemia – osa hyvää elämää -teemalla mukana yhteisosastolla Luonnontieteiden Akateemisten Liitto LAL:in ja Ammattiliitto Pron kanssa (2c51, halli 2).  Tule tutustumaan, ja äänestä samalla kiinnostavin biotalouteen liittyvä kuluttajatuote.

Save the World – kohti biotaloutta 18.3. klo 14.30–16.30 Plazalla

Mukana panelisteina ja puheenvuorojen pitäjinä toimitusjohtaja Johanna Lamminen Gasumilta, VP Petri Lehmus Neste Oililta, toimitusjohtaja Risto Näsi Forchemilta, professori Ulla Lassi Oulun yliopistolta ja Kokkolan yliopistokeskuksesta, strateginen johtaja Sixten Sunabacka työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä asiamies Maija Pohjakallio Kemianteollisuus ry:stä. Tilaisuuden juontajana toimii Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Turvallisuutta kehitetään yhteistyöllä -seminaari 19.3. klo 10–15, tila 103a

Kemikaalilaitosten tuotannon turvallisuus vaatii toimijoiden saumatonta yhteistyötä. Tilaisuuden tavoitteena on kannustaa turvallisuuden kehittämistä ja tuoda esille kehitystarpeita. Ohjelma tarjoaa eri näkökulmia, ratkaisuja ja työkaluja kehittämistyöhön.  Turvallisuusseminaarin järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Työ- ja elinkeinoministeriö ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Puheenjohtajana toimii Neste Oil Oyj:n johtaja Kari Kolsi.

 Nuorisopaneeli: Tutkimus, tiede, tulevaisuus 19.3. klo 11–13 Plazalla

Kemianteollisuus ry:n Nuorisopaneelin jäsenet haastattelevat tieteentekijöitä yleisön avustuksella. Kysymyksiin vastaamassa mm. Viiltäjä-Jackin dna:n paljastanut biokemisti Jari Louhelainen, Neste Oililla uusiutuvista raaka-aineista valmistettavia tuotteita kehittävä Maija Hakala ja Oulun yliopiston / Kokkolan yliopistokeskuksen professori Ulla Lassi. Helsingin yliopiston Kemian laitoksen tohtorikoulutettava, FM Tiina Sarnet kertoo eurooppalaisesta nuorten kemistien verkostosta ja Kemian Seurojen Nuorten kemistien foorumista.

 Uraseminaari 19.3. klo 13–15 Plazalla

Uraseminaari käsittelee monipuolisesti luonnontieteilijän ja tutkijan työmarkkinoita, urasuunnittelua ja rekrytointiin liittyviä teemoja. Uraseminaarin juontavat Kemianteollisuus ry:n Anni Siltanen ja Luonnontieteiden Akateemisten Liiton Maija Arvonen. Uraseminaarin järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Luonnontieteiden akateemisten liitto LAL ry, Suomalaisten Kemistien Seura ja Suomen Bioteollisuus ry FIB.

Paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa

Tapahtumassa on myös paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Aiheina esimerkiksi elintarvikeväärennökset, biobankit, syövän uudet hoitomahdollisuudet, suolistobakteerit sekä aurinko ja bioenergia. Katso ohjelma: http://www.messukeskus.com/Sites3/ChemBio/Kavijat/ohjelma/Sivut/default.aspx

Lisätiedot:

Kemianteollisuus ry, tiedottaja Matti Laurila, puh. 040 501 0521, matti.laurila@kemianteollisuus.fi,

Messukeskus, tiedottaja Susanna Terkola, puh. 050 385 5484, susanna.terkola@messukeskus.com

 

www.chembiofinland.fi

#chembio2015