Hyppää sisältöön

Challenge Finland -kilpailussa haetaan kaupallistettavia ratkaisuja merkittäviin ongelmiin

Tekesin kaksivaiheinen kilpailu on tarkoitettu suomalaisille huippututkijoille ja yrityksille, jotka haluavat muuttaa maailmaa paremmaksi ja joilla on ratkaisun avaimia taskuissaan.

Kilpailulla vauhditetaan uusien suomalaisten vientituotteiden ja palvelujen löytämistä. Challenge Finland on tarkoitettu suomalaisille huippututkijoille ja yrityksille. Kilpailu pyrkii yhdistämään tehokkaasti suomalaista huippututkimusta ja yritysten tutkimus- ja kehittämistyötä. 

Challenge Finland -kilpailu on kaksivaiheinen. Kilpailun ensimmäisen vaiheen rahoitus on tarkoitettu tutkimusorganisaatioille. Ongelmat ja niiden ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi puhtaisiin teknologioihin, terveyteen, digitalisaation hyödyntämiseen tai kokonaan uusiin liiketoimintakonsepteihin.

Kilpailun toinen vaihe on tarkoitettu tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteisprojekteille. Yritykset haastetaan tekemään huippututkimuksesta liiketoimintaa.

Challenge Finlandin 1. vaiheen hakuaika päättyy 29.3.2016. Sen jälkeen, 30.3. – 31.5.2016,  suoritetaan arviointi ja päätöstenteko. Projektien toteutus tapahtuu 1.6. – 14.11.2016. Vaihe 2 alkaa 15.11.2016. 

Tutustu Challenge Finland-kilpailun sääntöihin, rahoitukseen, aikatauluun ja itse hakemiseen Tekesin kotisivulla 

Kemia on maailman luovin ala ja jatkuvasti kehittyvä luonnontiede, joka yhdistää eri aloja ja ihmisiä. Katso, miten kemia on osa hyvää elämää.