Hyppää sisältöön

Borealis käynnistää merkittävän tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön muoviteollisuuden kestävän tulevaisuuden edistämiseksi

Borealis Polymers Oy:n “Sustainable Plastics Industry Transformation” (SPIRIT) -ohjelmalle on myönnetty 20 miljoonan euron rahoitus Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailussa.
Yritys käynnistää laaja-alaisen yhteistyön nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa johtaakseen muoviteollisuuden muutosta kohti uusiutuviin raaka-aineisiin, kierrätykseen ja hiilineutraaliuteen perustuvaa muovin valmistusta ja käyttöä.

Borealis Polymers Oy:n “Sustainable Plastics Industry Transformation” (SPIRIT) -ohjelmalle on myönnetty 20 miljoonan euron rahoitus Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailussa. Business Finlandin veturiyrityksenä Borealis käynnistää laaja-alaisen tutkimus-, kehitys-, ja innovaatioyhteistyön nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa.  

Ohjelma jakautuu kolmeen osa-alueeseen:
1. Fossiilisten syöttöaineiden korvaaminen uusiutuvilla syöttöaineilla
2. Muovien kierrätyksen kehittäminen huomioiden niin mekaaninen kuin kemiallinen kierrätys
3. Tuotannon muuttaminen hiilineutraaliksi sähköistämällä sekä käyttämällä vetyä ja uusiutuvaa sähköä

– On hienoa päästä toteuttamaan suomalaisen muoviteollisuuden muutosta yhteistyössä nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa. Muovi on monien mahdollisuuksien materiaali ja tärkeä osa taloudellista kasvua. Tällä hetkellä muovin kestävää käyttöä varjostaa fossiilinen raaka-ainepohja ja maapallon roskaantuminen. Tarvitsemme innovaatioita ja koko arvoketjun yhteistyötä muovin raaka-ainepohjan muuttamiseksi fossiilisista uusiutuviin, hiilineutraalien tuotantoprosessien kehittämiseksi, sekä kierrätyksen edistämiseksi, sanoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen.  

Borealiksen tavoitteena on korvata vuoteen 2030 mennessä 33 % fossiilisista raaka-aineista uusiutuvilla tai kierrätettävillä raaka-aineilla ja muuttaa tuotanto hiilineutraaliksi vuoteen 2045 mennessä.

Muovin ominaisuudet, kuten keveys ja kestävyys, tekevät siitä erinomaisen materiaalin. Muovi auttaa säästämään resursseja, vähentämään ruokahävikkiä ja sen avulla mahdollistetaan hygieenisiä terveydenhuollon tuotteita, yhteiskunnan sähköistämistä sekä luotettavia vesi- ja viemäröintijärjestelmiä.  

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää investointeja Suomeen. Business Finlandin Veturi-haastekilpailu – johon Borealis Polymers Oy menestyksekkäästi osallistui – haastaa halukkaita ja kyvykkäitä globaalisti toimivia yrityksiä erikokoisten yritysten ja muiden toimijoiden muodostamien ekosysteemien vetureiksi. Viimeisin haastekilpailu käynnistettiin 2021 ja sen rahoitus tulee suurelta osin EU:n elvytyspaketista.

Lisätietoja:

Borealis Polymers
Heli Poikonen
Viestintäasiantuntija
puh.: +358 50 3794 119
sähköposti: heli.poikonen@borealisgroup.com

(Valokuva: Borealis Polymers)