Hyppää sisältöön

Borealiksen syksyn 2017 seisokki on vahva investointi tulevaisuuteen

Borealis investoi syksyn suurseisokissa yli sata miljoonaa euroa Porvoon Kilpilahden laitoksiinsa. Huolto- ja kunnostustöiden lisäksi Borealis toteuttaa kahdeksan viikkoa kestävän seisokin aikana merkittäviä investointiprojekteja. Investoinneilla pyritään varmistamaan tehokas ja turvallinen tuotanto vuosiksi eteenpäin.

Polyolefiinien, peruskemikaalien ja lannoitteiden valmistaja Borealis Polymersin elokuun lopulla alkavassa seisokissa laitoksia huolletaan ja kunnostetaan yli 40 miljoonan euron arvosta. Samalla toteutetaan investointiprojekteja yli 60 miljoonan euron arvosta.

Seisokin suurin yksittäinen hanke on olefiiniyksikön investointi, jossa lisätään propeenin ja C4-hiilivetyjen tuotantokapasiteettia ja parannetaan tuotettavan propeenin laatua ja laitoksen energiatehokkuutta. Muovitehtailla parannetaan laitosten luotettavuutta ja turvalisuutta. Lukuisilla pienemmillä projekteilla nuorennetaan laitekantaa tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi. 

Borealiksella näin mittavat seisokit toistuvat noin viiden vuoden välein. Seisokkien onnistumisen kannalta olennaista on huolellinen suunnittelu, joka aloitettiin jo kaksi vuotta sitten. Seisokilla on merkittävä välillinen työllistävä vaikutus: se työllistää noin 2 400 ulkopuolista palvelutoimittajaa. 

Borealiksen laitosten pysäytykset ja käynnistykset näkyvät lähiympäristöön normaalia suurempina ja äänekkäämpinä turvasoihtuina. Lisäksi liikenne Kilpilahteen johtavilla teillä lisääntyy. 

Tietoa pysäytys- ja käynnistysaikatauluista saa Kilpilahden alueen kotisivulla www.kilpilahti.fi