Hyppää sisältöön

Biotaloustreffit: yhdessä tehokkaasti eteenpäin

Yritysten Biotaloustreffeillä erilaiset toimijat pohtivat yhdessä, miten saattaa yhteen eri toimialojen yrityksiä biotalouden liiketoiminnan ja innovaatioiden edistämiseksi.
-Bio- ja kiertotalouden kehittäminen ovat tärkeitä menestystekijöitä koko prosessiteollisuudelle. Ja tässä yhteistyö on avainasemassa, sanoo tilaisuudessa puhunut asiamies Maija Pohjakallio Kemianteollisuus ry:stä.

Säätytalon tilaisuuteen oli kokoontunut kuutisenkymmentä keskeistä biotalouden toimijaa. Pääviesti kiteytyi ajatukseen: biotaloutta edistetään tehokkaimmin laajassa yhteistyössä. Biotaloustreffeillä tämä yhteistyösai uusia konkreettisia muotoja.  Tilaisuudessa kuultiin eri toimialojen, ministeriöiden , VTT:n ja Tekesin näkemyksiä biotaloudesta ja keskusteltiin biotalouteen pohjautuvasta liiketoiminnasta.

-Bio- ja kiertotaloustalous ovat isoja  mahdollisuuksia kemianteollisuuden yrityksille. Mukaan tarvitaan kaiken kokoisia yrityksiä, esimerkiksi pk-yritykset voivat olla ketteriä täydentämään arvoverkkoja ja tarjoamaan suuremmille yrityksille osaamista niiden fokusalueiden ulkopuolelta, sanoi Maija Pohjakallio. 

– Tämä on hieno tapa toimia: kun yhdessä mietitään, miten toimintaa kehitetään, syntyy uusia ajatuksia ja oivalluksia osaamisten yhdistämisestä..

Yritysten Biotaloustreffit järjestettiin 5.2.2015 Säätytalolla Helsingissä.  Järjestävät tahot olivat Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, MMM, TEM ja VTT.

Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. Sille on ominaista ympäristöä säästävän puhtaan teknologian käyttö sekä materiaalien tehokas kierrätys.