Hyppää sisältöön

Biotalousstrategian valmistelu alkaa kolmen ministeriön yhteistyönä

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut Suomen biotalousstrategian laatimista varten johtoryhmän ja työryhmän. Johtoryhmän puheenjohtajana on elinkeinoministeri Jyrii Häkämies. Työryhmää vetää apulaisosastopäällikkö Liisa Saarenmaa maa- ja metsätalousministeriöstä.

Hanke toteutetaan TEM:n, MMM:n ja ympäristöministeriön yhteistyönä. Biotalousstrategia on tarkoitus viedä valtioneuvostoon hyväksyttäväksi keväällä 2013.

”Strategian tavoitteena on saada aikaan uutta liiketoimintaa ja parantaa työllisyyttä kehittämällä uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvia tuotteita ja palveluita”, toteaa elinkeinoministeri Jyri Häkämies TEM:in tiedotteessa.

Työryhmän tehtävänä on tukea hallitusohjelman kasvutavoitteita vihreän talouden pohjalta. Prosessilla pyritään muun muassa suuntaamaan tutkimus- ja kehittämisrahoitusta sekä varmistamaan osaaminen monialaista yhteistyötä ja alan koulutusohjelmia kehittämällä. Strategian valmistelussa työryhmä painottuu  puolestaan sidosryhmiä ja kansalaisia osallistavalla tavalla.

Biotaloudella katsotaan olevan vihreän mahdollisuus taloudenkasvulle. Suomessa se sisältää mm. uusiutuvien luonnonvarojen kestävää hoitoa, biologisten prosessien käyttöä tuotannossa (bioteknologia) sekä luonnon voimavarojen hyödyntämistä esimerkiksi luonnon virkistyskäytössä.

 

Lisätietoa (mm. johtoryhmän ja työryhmän kokoonpanot):

www.tem.fi