Hyppää sisältöön

Biokaasulla pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan

Jatkossa kaikki Myllyn Parhaan pakastetuotteet, joiden valmistamisessa käytetään lämpöenergiaa, tuotetaan kotimaisella ja täysin uusiutuvalla biokaasulla. Päätöksen myötä pakastetehtaan hiilidioksidipäästöt putoavat nollaan.

Biokaasu on kustannustehokas tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä: kun yritys käyttää jo maakaasua, biokaasun käyttöönotto ei vaadi lisäinvestointeja laitteisiin. Biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta.

Biohajoavista jätteistä valmistettu biokaasu vähentää pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan.

– Nyt käyttöön otettavalla biokaasulla korvataan maakaasun käyttö, ja hiilidioksidipäästöjen vähenemä vastaa noin 140 omakotitalon vuosittaista energiakulutusta, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Pekka Savela sanoo.

– Kiertotalouteen perustuva biokaasu on mitä mainioin tapa pienentää ympäristökuormitusta kustannustehokkaalla tavalla. Samalla se on oivallinen vastaus kuluttajien kasvaviin ympäristövaatimuksiin, toteaa Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala.

 

Lue Gasumin 15.4.2015 julkaisema tiedote

 

Lisätietoja

www.gasum.fi