Hyppää sisältöön

Biojalostamokilpailun palkinnot Spinnovalle, Biovakka Suomelle ja Kemijärvi konsortiolle

Kilpailun avulla halutaan nopeuttaa biotalouden innovaatioiden kaupallistumista ja uusien biojalostamoiden syntyä Suomeen.

Työ- ja elinkeinoministeriö toteuttaa hallituksen linjaamaa strategiaa talouden uusien kasvun kärkien vauhdittamiseksi. Kesäkuussa 2014 käynnistettiin osana biotalousstrategiaa kansainvälinen suunnittelukilpailu uusien biojalostamokonseptien synnyttämiseksi ja investointien edistämiseksi. Palkinnot jaettin Helsingissä 24.2.2015. 

Spinnova Oy voitti ensimmäisen palkinnon tekstiilikuidun tuotantoteknologiallaan. Kisan kaksi muuta palkittua ehdotusta olivat Biovakka Suomi Oy:n biokaasun, ravinteiden ja liikennepolttoaineiden tuotannon yhdistävä konsepti ja Kemijärvi konsortion ehdotus uusien biomateriaalien ja -kemikaalien tuotannosta kotimaisella teknologialla.

Työ- ja elinkeinoministeriön kokoama julkisia tahoja edustava rahoittajaryhmä koordinoi ja auttaa kolmen palkitun ehdotuksen julkisen rahoituksen investointien hankinnassa. Voittaja saa myös 100 000 euron palkinnon.

Kunniamaininnan sai Ostems Consulting Oy:n ja VTT:n ehdotus metalli- ja kemianteollisuuteen integroitavasta biojalostamosta. 

Lue koko työ- ja elinkeinoministeriön tiedote ja seuraa Biojalostamokilpailun palkintojenjakoa