Hyppää sisältöön

Bioaika-tapahtumakiertue kiertää koko Suomen

Bioaika-tapahtumakiertua kertoo, miten Suomen tulevaisuus rakentuu vahvasti biotalouteen. Läpi Suomen ulottuvan tapahtumakiertueen ytimen muodostaa liikkuva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Bioaika-kiertue on virallinen Suomi100-hanke, jossa Kemianteollisuus ry on mukana.

Bioaika-tapahtumakiertue starttasi Helsingistä 5.6. 2017. Kiertueella on yhteensä sata pysähdyspaikkaa joulukuun puoliväliin mennessä. Kiertue ja sen ydin, Bioaika-rekan tiedekeskus, tavoittelee erityisesti nuoria.

Bioaika-rekan perävaunussa on biotaloudesta ja sen mahdollisuuksista kertova tiedekeskus. Kävijät tutustuvat biotalouteen itse tehden, kokeillen. Näyttelyssä mm. esitellään maapallon megatrendejä, vieraillaan virtuaalisesti metsässä ja visioidaan tulevaisuutta. 

Bioaika-tapahtuma jatkuu Rautatientorilla tiistai-iltaan saakka. Tapahtumaan ja Bioaika-rekkaan on vapaa pääsy kaikille kävijöille. Kiertue kulkee kesän ajan lukuisissa yleisötapahtumissa, ja on mukana mm. Farmarissa, SuomiAreenassa ja Asuntomessuilla. Elokuussa alkaa koulukiertue, jolloin Bioaika pysähtyy noin 60 koululla ja oppilaitoksella.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä biotalouden toimijoiden kanssa. Kemianteollisuus ry on mukana Bioaika-yhteistyössä. 

Lue lisää Bioaika-kierueen aikatauluista, yhteistyökumppaneista ja tiedekeskusnäyttelystä
Bioaika.fi-kotisivulla. 

Bioaika on Tiedekeskus Heurekan pihalla 10.-12.6.2017 kello 10-18:
https://www.heureka.fi/event/bioaika-rekkaan-mahtuva-tiedekeskusnayttely-heurekan-pihalla/