Hyppää sisältöön

Bernerin toinen Itämeri-sitoumus edistää kestävää ruokajärjestelmää

Bernerin järjestyksessä toisen Itämeri-sitoumuksen ytimessä on maaperän kasvukunnon parantamisesta ja hiilensidonnasta oppiminen ja siitä viestiminen.

Berner syventää yhteistyötään Baltic Sea Action Groupin kanssa. BSAG:n tavoite on palauttaa Itämeren ekologinen tasapaino. 

Bernerin järjestyksessä toisen Itämeri-sitoumuksen ytimessä on maaperän kasvukunnon parantamisesta ja hiilensidonnasta oppiminen ja siitä viestiminen.  Uutta tietoa käytetään Bernerin tuote- ja palvelukehityksessä. Berner osallistuu myös Carbon Action -yritysalustalle, joka mahdollistaa eri ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen hiiliviljelyn tiimoilta.

Osana yhteistyötä Berner sitoutuu: 

1) Kouluttamaan Viljelijän Berner -liiketoimintayksikkönsä henkilöstöä maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviin viljelymenetelmiin. 

2) Sisällyttämään maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviä viljelymenetelmiä koskevaa tietoa laajasti sisäiseen ja ulkoiseen viestintäänsä Viljelijän Berner -liiketoimintayksikössä koko sitoumuksen ajan. 

3) Kehittämään Viljelijän Berner -tuoteportfoliotaan siten, että se tukee maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviä viljelymenetelmiä.  

Bernerin ensimmäinen Itämeri-sitoumus keskittyi erityisesti ravinteiden kestävään kierrätykseen. Osana sitoumusta Berner julkaisi kierrätysravinteita sisältävän ja luonnonvaroja säästävän GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin kanssa. Jokaisesta myydystä Ympäristön Ystävä -tuotteesta lahjoitettiin määrätty summa BSAG:n Itämeri-työhön.

Lue lisää Bernerin tiedotteessa.