Hyppää sisältöön

Berner: Desinfiointiaineita tuotetaan hartiavoimin

Tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund vastaa desinfiointiaineiden tuotekehityksestä Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä. Liljelund ja muut berneriläiset tekevät hartiavoimin töitä, jotta desinfiointiaineita saataisiin toimitettua riittävästi varsinkin kriittisiin terveydenhuollon tarpeisiin. Työ vaatii paljon luovia ideoita ja uusien ratkaisujen etsimistä.

Maria Liljelund kertoo Calcus.comin Huomisen puolustajat-juttusarjassa, mitä moninkertaistunut desinfiointiaineiden kysyntä on aiheuttanut Bernerillä. Tuotteiden kotimaisuus ja omavaraisuus on koronakevään noussut arvoon arvaamattomaan. Materiaalien tuonti ulkomailta on vaikeutunut. Kotimaisilla tuotteilla on lyhyemmät kuljetusmatkat, ja kotimainen valmistus tuo työtä Suomeen.

Bernerillä tehdään hartiavoimin töitä, jotta desinfiointiaineita saataisiin toimitettua riittävästi etenkin kriittisiin terveydenhuollon tarpeisiin.  Desinfiointiaineiden kysynnän kasvu on vaatinut Bernerillä koko sisäiseltä ketjulta ja yhteistyötyökumppaneilta paljon luovia ideoita ja uusien ratkaisujen etsimistä.

Bernerin tehtaalla Heinävedellä työnjohtajna toimiva Antti Puolakka kiittää jutussa henkilöstön sitoutumista ja muutosvalmiutta tärkeässä tehtävässä. Heinäveden tehtaan kapasiteettia on lisätty ja desinfiointituotteita ajavilla linjoilla on siirrytty keväällä kolmivuorotyöhön. Uusia rekrytointejakin on tehty. 

Lue koko juttu Calcus.comissa.