Hyppää sisältöön

Bayerin Kati Nyman siirtyy Saksaan yhtiön ylimmän johdon neuvonantajaksi

Bayerin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Kati Nyman siirtyy kesäkuussa loikalla urallaan eteenpäin, kun hän aloittaa yhtiön ylimmän johdon neuvonantajana Saksan Leverkusenissa. Kati Nymanilla on vankka kokemus lääke- ja kemianteollisuudessa. Kemianteollisuus ry:n viestintävaliokunnassa hän vaikutti vuosia.

Klassinen urheilukysymys: miltä nyt tuntuu?

– Tuntuu todella innostavalta! Tehtävä on meillä uusi ja vastuualue hyvin laaja, joten uskon että työtä on paljon, mutta samalla se on erittäin kiinnostavaa. Olen tietysti myös hyvin iloinen siitä, että pääkonttorissa joku oli todennäköisesti sitä mieltä, että olen tehnyt hyvää työtä täällä Nordic-alueella ja päätti pyytää minua nyt tähän globaaliin tehtävään.

Kati Nyman on toiminut Bayer Nordicin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana. Fokus on tähän asti ollut Suomi. 

– Aloitettuani nykyisessä työssäni kolme vuotta sitten sain hyvin pian tehtäväkseni uudistaa Pohjois-Euroopan viestintä- ja yhteiskuntasuhdeorganisaatiomme ja viedä painopisteen selkeästi strategisempaan ja yhteiskuntasuhteita painottavaan suuntaan. Tämä on alkanut tuottaa juuri sellaista tulosta kuin toivoimmekin, mihin olen hyvin tyytyväinen.

– Suomen osalta ehdottomia virstanpylväitä tältä ajalta ovat viime kesänä ilmoittamamme 250 miljoonan euron investointi Turun uuteen tehtaaseen, Bayerin rooli Suomen suurimpana yhteisöveron maksajana ja viime syksynä saamamme Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto. On myös erittäin hienoa, että olemme parin viime vuoden aikana vähentäneet hiilijalanjälkeämme Suomessa lähes 90%. Nämä kaikki ovat tietysti Bayerin kollegoiden yhteisiä saavutuksia, joissa kuitenkin myös omalla tiimilläni on ollut suuri rooli.

Bayerillä Suomi ja Turku ovat hyvin keskeisiä, ja vielä enemmän, kun uusi tehdas valmistuu 2024. 

– Turun tehtaamme tuotanto ja myös Turussa tehtävä Bayerin tutkimus ja tuotekehitys pohjautuvat vahvasti suomalaiseen innovaatioon, polymeeripohjaiseen lääkeannosteluun. Meillä on siis tähän vahvaa osaamista, jota pääkonttorissamme arvostetaan ja jonka päälle on hyvä rakentaa uutta. Turun tehtaalla on erittäin tärkeä rooli Bayerissa globaalisti, sillä se on yksi tärkeimpiä lääketehtaitamme. Turusta viedään tuotteita yli 130 maahan, viennin arvo on yli miljardi euroa vuodessa. Yksi tärkeä tekijä on myös se, että Suomessa on viime vuosina laadittu lääketutkimusta tukevaa lainsäädäntöä, Suomesta olemme ainakin toistaiseksi saaneet osaavia ja koulutettuja työntekijöitä ja toimintaympäristömme on ennustettava ja vakaa.

Kevät 2022 Euroopassa on ollut hyvin jännitteinen. Kun koronapandemiasta ollaan ehkä pääsemässä pahimman yli, alkoi Venäjän sota Ukrainassa. Huolia riittää. 

– Elämme vaikeita ja hirveän surullisia aikoja, mutta nyt jos koskaan on tarve puhaltaa yhteen hiileen, olla päättäväisesti hyvän puolella ja keskittyä yhdessä luomaan hyvää ja turvallista tulevaisuutta meille kaikille. Kemianteollisuudella on olennainen rooli yhteiskunnan pyörien pyörittämisessä ja hyvän elämän luomisessa niin hyvinä aikoina kuin kriiseissäkin – meillä on siis tärkeä tehtävä.

Valokuva: Leena Louhivaara