Hyppää sisältöön

Bayer viihtyy Suomessa

Kemianteollisuuteen kuuluva lääkeyhtiö Bayer on ainoa ulkomainen suuryritys, jonka alueellinen pääkonttori sijaitsee Suomessa. Bayer on Suomen viiden suurimman yhteisöveron maksajan joukossa.

Ratkaiseva tekijä on Turun lääketehdas, jonka ehkäisykierukka Mirena on vientimenestys. Bayerin neljänneksi suurin kliinisen tutkimuksen yksikkö on Suomessa. Viime vuonna Bayer teki Suomessa tutkimusta ja tuotekehitystä 50 miljoonalla eurolla. Täällä on kehitetty noin 600 patenttia, ja vireillä on noin 250 patenttihakemusta.

Bayerin Pohjois-Euroopan alueorganisaatiota johtava Oliver Rittgen pyörittää Espoosta käsin yhtiön seitsemän maan liiketoimintaa. Rittgen haluaisi, että muutkin ulkomaiset yritykset seuraisivat Bayerin esimerkkiä ja investoisivat Suomeen.

”Jos haluamme houkutella tänne lisää investointeja, tarvitsemme kohdistettuja verokannustimia arvon luontiin. Jos yritys sijoittaa tutkimukseen ja hankkii patentteja ruokkiakseen kasvua, tästä hyvästä pitäisi saada helpotuksia”, sanoo Rittgen Helsingin Sanomien haastattelussa 9.8.2013.

Lue koko juttu Helsingin Sanomien verkkosivuilta

Linkki Bayerin www-sivuille