Hyppää sisältöön

Bayer investoi 35 miljoonaa euroa Turun tuotantoon

Bayer Oy tekee 35 miljoonan euron investoinnin Turun tuotantolaitoksen tehostamiseen. Investoinnilla parannetaan osaltaan ehkäisytuotteiden toimitusvarmuutta ja varaudutaan potentiaaliseen kysynnän kasvuun.

Uusien tuotantotilojen rakentaminen alkaa syyskuussa ja tilojen on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä. 

Turussa kehitetään ja valmistetaan polymeeripohjaiseen teknologiaan perustuvia pitkävaikutteisia ehkäisyvalmisteita, jotka ovat Bayer-konsernin kolmanneksi myydyin reseptilääketuote maailmassa. Turussa kehitetyt hormonikierukat ovat olleet Suomen suurin lääketeollisuuden vientivalmiste yli kymmenen vuotta ja niitä viedään 130 maahan.

Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein sanoo tiedotteessa yhtiön tuotantomäärien kasvaneen Suomessa vuosittain.

– Suosituimman ehkäisykierukan myynti on ylittänyt 1,2 miljardia euroa. Investointi kertoo Bayerin sitoutumisesta Suomeen ja sen tärkeydestä koko konsernille. 

Turku on kolmanneksi suurin Bayerin 26 lääketehtaista ja yksi harvoista, jossa myös tuotekehitys toimii samassa rakennuksessa mahdollistaen saumattoman yhteistyön. Uusi valmistusosasto rakennetaan entiselle tablettien valmistusalueelle.

Bayerin Turun tuotantolaitoksen johtaja Jennifer Hunt kertoo Turun aseman Bayerin maailmanlaajuisena ehkäisyn innovaatiokeskuksena vahvistuvan – voidaan jopa sanoa Turun olevan maailman ehkäisypääkaupunki. 

Bayerin globaali tavoite on tarjota 100 miljoonalle naiselle kehittyvissä maissa mahdollisuus nykyaikaiseen ehkäisyyn vuoteen 2030 mennessä. Suomella ja Turulla on tässä keskeinen rooli.

Miriam Holsteinin mukaan Suomi on kansainvälisen lääkeyhtiön näkökulmasta hyvä toimintaympäristö tuotannolle ja uusien tuotteiden kehittämiselle.

– Suomen vahvuuksia ovat mm. digitaalinen terveysteknologia, kliinisen tutkimuksen osaaminen sekä lääkkeiden kehitystyö. Täällä on huippututkimuksen perinnettä, erityisosaamista ja korkea koulutustaso. 

– Kansainvälinen kilpailu lääketutkimuksista on kovaa. Meillä on kuitenkin kaikki edellytykset saada Suomeen entistä enemmän tutkimus- ja kehitysinvestointeja ja vauhdittaa niillä talouden elpymistä.

Lue Bayerin tiedote.