Hyppää sisältöön

Arttu Toivonen: Kesä Bayerin Diabetes Care –osastolla

Kesä alkaa olla loppupuolellaan, kuten myös täysipäiväinen työsuhteeni, mutta toisin kuin paahtavat helteet. Työskentely Bayerilla on ollut mahtava kokemus heti ensipäivistä lähtien aivan näihin päiviin saakka. Erityisen hienoa on ollut saada apua aina, kun sitä tarvitsee mutta samalla saada vastuuta tehdä töitä itsenäisesti.

Kemia on kiinnostanut minua aina siitä saakka, kun sitä koulussa alettiin opettaa. Mielenkiinto säilyi koko peruskoulun ja lukion ajan. Tämän vuoksi kemia on edelleen mukana opinnoissani. Opiskelen sitä osana sivuainettani Aalto-yliopistossa. Kiinnostukseni kemiaan heijastuu myös kesätyöpaikkoihini. Olen työskennellyt kaksi edellistä kesää toisessa lääketeollisuuden yrityksessä tuotannon puolella. Tänä kesänä olikin luontevaa työskennellä hieman enemmän omaa opiskelualaani vastaavissa tehtävissä kemianteollisuudessa.

”Bayer Diabetes Care, Arttu Toivonen puhelimessa.” Kyseinen lausahdus on usein ensimmäinen vaihe erilaisten Diabeteksen hoitotuotteiden tilausten käsittelyssä. Tilauksen käsittelyssä on useita vaiheita: Tilauksen vastaanotosta seuraava vaihe on syöttää se tietokoneelle SAP:iin, joka on tietojärjestelmänä tullut kesän aikana mukavan tutuksi. Tämän jälkeen tilaus pitää saada käytännössä lähtemään, mikä tapahtuu eri tavoin riippuen tilauksesta.

Työ on ollut mukavan monipuolista, sillä suurimmat tilaukset lähtevät eteenpäin ainoastaan tietokonetta näpyttelemällä. Pienemmät tilaukset sen sijaan viimeistellään pakkaamalla tuotteet ja postittamalla ihan omin käsin. On myös ollut mukavaa, että tietokoneen käytön lisäksi, työ on sisältänyt asiakaspalvelua sekä ruumiillista työtä. Kemian osaamista työssä ei varsinaisesti ole tarvinnut. On kuitenkin huomattavasti miellyttävämpää käsitellä diabeteksen hoitotuotteiden tilauksia, kun tietää hieman tarkemmin, mikä diabetes oikeastaan on.

Kesän aikana olen saanut kokemusta monessa uudessa asiassa, ja sitä kautta oppinut paljon uutta. Ensikosketukset asiakaspalvelutyöhön olivat opettavaisia, käsitykseni SAP:sta on laajentunut ja työkokemukseni ylipäätään on saanut hyvän lisän. Kuluneen kesän opit tulevat varmasti hyötykäyttöön tulevaisuudessakin.

Lisätietoja

Kesä kemiassa– blogissa nuoret kertovat kesätyökokemuksistaan kemianteollisuudessa.

Arttu Toivonen

Kirjoittaja opiskelee kolmatta vuotta Aalto-yliopistossa tuotantotalouden koulutusohjelmassa.