Hyppää sisältöön

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja

Ammatillisen koulutuksen vuosittainen suurtapahtuma Taitaja järjestettiin Turussa 4.-7.5.2015. Kemianteollisuus ry oli mukana tukemassa laboranttien kilpailua, josta tuli äärimmäisen tiukka.

Taitaja kokoaa yhteen tuhansia nuoria ammattiosaajia Suomesta ja ulkomailta. Koulutuksen esittelyn lisäksi Taitajassa kilpaillaan lajeissa, joiden osaajiksi voi kehittyä ammatillisessa koulutuksessa. Kemianteollisuus ry tuki laboranttien osuutta, jonka kilpailutehtävät tänä vuonna perustuivat titraukseen. Tiukassa kilpailussa kärkinelikko sijoittui vain puolen pisteen päähän toisistaan.

Taitaja-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä suurseminaarissa pohdittiin mm. ammatillisen koulutuksen ja kädentaitoihin pohjautuvan osaamisen tärkeyttä myös tulevaisuudessa. Luennoitsijat painottivat myös ns. pehmeiden taitojen merkitystä tulevaisuuden työelämässä. Nyt Taitaja-kilpailijat valmistuvat työmarkkinoille, joilla on oltava valmis osaamisensa kehittämiseen, aktiiviseen viestimiseen ja työskentelyyn yhdessä monikulttuuristen verkostojen kanssa. 

 

Lisätietoja

Taitaja 2015