Hyppää sisältöön

AGA investoi − ja laittoi robotit töihin!

Teollisuuskaasuyhtiö AGA uudisti täysin Riihimäellä sijaitsevan, Suomen suurimman kaasupullojen täyttölaitoksensa. Se on maailman ensimmäinen täysautomatisoitu täyttölaitos, jossa uusinta robottiteknologiaa edustavat laitteet hoitavat pullojen täyttämisen ja käsittelyn eri työvaiheet.

AGA toimittaa Riihimäeltä asiakkaidensa tarpeisiin esimerkiksi happea, typpeä, argonia, vetyä ja hiilidioksidia, mutta myös lääkkeellisiä kaasuja ja erikoiskaasuja.  Laitoksella valmistetaan myös tarkkaan räätälöityjä kaasuseoksia: täyttölaitoksen automaattiohjausjärjestelmä tuntee yli 200 erilaista kaasuseosreseptiä.

Suurinvestoinnit Suomeen kertovat uskosta tulevaisuuteen

Riihimäen täyttölaitoksen uusiminen on AGAlta 8,5 miljoonan euron investointi Suomeen. Vuosina 2015–2017 AGA on investoinut Riihimäen lisäksi laitoksiin Porvoossa, Harjavallassa, Imatralla, Raumalla ja Äänekoskella yhteensä noin 140 miljoonaa euroa. 

“Nämä historiallisen suuret investoinnit kertovat siitä, että AGA ja sen emokonserni, saksalainen Linde Group uskovat vahvasti Suomen teollisuuteen tulevaisuudessakin”, toteaa AGAn Suomen myyntijohtaja Kaisa Nieminen.  

Lisätietoja medialle:  Pekka Vaahtera, tuotantojohtaja, Suomi, Oy AGA Ab, puh. 040 507 1133, pekka.vaahtera@fi.aga.com, Kaisa Nieminen, myyntijohtaja, Suomi, Oy AGA Ab, puh. 050 326 2472,  kaisa.nieminen@fi.aga.com

Agan tiedote 9.6.2017