Hyppää sisältöön

Abeille tietoa kemianteollisuuden työmahdollisuuksista

Nuorten opiskelijoiden yhteishaku käynnistyy 24.2.2014. T-median julkaisema ABIT-lehti sekä ABIT.fi-palvelu esittelevät eri alojen koulutusohjelmia sekä ammatteja. Tuoreimmassa julkaisussa kerrotaan myös kemianteollisuuden tarjoamista mahdollisuuksista.

Kemianteollisuus tarjoaa työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille. Henkilöstöstä yli puolella on tekniikan tai luonnontieteiden koulutus, mutta myös kauppatieteellinen, yhteiskuntatieteellinen tai terveys- ja sosiaalialan tutkinto voivat avata ovia kemianteollisuuteen. 

Alan tuotteisiin lukeutuvat mm. öljytuotteet, lääkkeet, vesienpuhdistuskemikaalit, biopolttoaineet, kosmetiikka ja puhdistusaineet. Monet tulevaisuuden haasteista työllistävät kemian osaajia esimerkiksi puhtaan veden, ravinnon ja luonnonvarojen riittävyyden, terveyden ja ilmastonmuutoksen hallinnan parissa.

ABIT.fi-palvelusta löytyy myös opiskelupaikkansa valinneiden kertomuksia koulutusohjelmistaan sekä tietoa suuresta lukiolaistutkimuksesta, joka on toteutettu yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Lisätietoja

ABIT-verkkolehti

www.abit.fi/kemianteollisuus