Hyppää sisältöön

9-luokkalaiset tutustuivat prosessialaan Tampereella

Kahden Tampereen seudun yläkoulun yhdeksäsluokkalaiset osallistuivat prosessialaa tunnetuksi tekevään prosessipäivään 11.11.2015 Tampereella.

Prosessipäivät ovat osa ammattioppilaitos Tredun ja vientiliittojen yhteistä Vientiteollisuus tutuksi – ohjelmaa, johon kuuluu tutustumispäivien lisäksi tiedotustilaisuus opettajille sekä mahdollisesti vanhempainiltoja keväällä 2016. Prosessipäivät järjestetään keskiviikkoisin marraskuussa.

Prosessipäivässä olivat tällä kertaa mukana Pikkolan koulu Kangasalta ja Linnainmaan koulu Tampereelta. Opiskelijat pääsivät tutustumaan Tredun prosessinhoitajan koulutukseen konkretian kautta: muutaman tunnin kokonaisuuteen kuului mm. Ph-mittauksia, paperin valmistusta sekä huippusuosittu muovikypärän suunnittelu ja valmistus. Tredun opiskelijat opastivat vieraita.

Käytännön kokonaisuuden lisäksi päivään kuului vierailu johonkin kemian- tai metsäteollisuuden jäsenyritykseen Pirkanmaalla. Iltapäivän vierailut tehtiin Kemiralle, Kiillolle ja DS Smithille. Vierailuihin kuului lyhyen yritysesittelyn lisäksi tuotantokierros.

Kangasalaisen Pikkolan koulun kemian opettaja ylisti vierailua Kemiralle ja korosti, että toimiva yritysyhteistyö toisi luonnontieteiden tunneille juuri sellaista konkretiaa, jonka avulla kemian tarpeellisuutta yhteiskunnassa ja sen kansantaloudellista merkitystä on helpompi avata. Muutama luonnontieteellisen painotusryhmän opiskelijoista oli pohtinut jotakin kemiaan liittyvää alaa tulevaisuudessa. Tuotantolaitosvierailu konkretisoi ainakin muutaman vaihtoehdon. 

Kemianteollisuus ry kiittää lämpimästi  mukana olleita yrityksiä! 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 09 172 84 305, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi