Hyppää sisältöön

100 000 euron suunnittelupalkinto uusien biojalostamoiden luomiseksi Suomeen

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää kansainvälisen suunnittelukilpailun, jolla halutaan nopeuttaa biojalostamoiden innovaatioiden kaupallistumista ja uusien biojalostamoiden syntyä Suomeen. Kilpailu avattiin 4.6.2014 ja se on avoinna ehdotuksille 4.12.2014 saakka.

– Tämä kilpailu edustaa julkisen vallan uudenlaista toimintatapaa kiihdyttää investointeja. Odotamme tämän kilpailun vauhdittavan erilaisten biojalostamoinvestointien syntyä suomeen lähivuosien aikana, totesi kilpailun avannut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

– Biojalostamoilla, jotka jalostavat biomassaa tehokkaasti ja monipuolisesti materiaaleiksi, kemian tuotteiksi ja energiaksi on keskeinen rooli biotalouden uuden liiketoiminnan luomisessa.

Kilpailun voittaja julkistetaan helmikuussa 2015. Pääpalkinto on 100 000 euroa. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö kokoaa julkisia tahoja edustavan rahoittajaryhmän, joka koordinoi ja auttaa kolmen parhaan ehdotuksen investointivaiheen julkisen rahoituksen hankinnassa. Yksityisellä pääomalla tulee kuitenkin olla johtava asema esitetyissä hankkeissa.

Katso lisää:

TEM:in tiedote 4.6.2014

Kemianteollisuus biotalouden mahdollistajana