Hyppää sisältöön

Vientiteollisuudessa töitä yli 20 000 nuorelle tänä kesänä

Nuorille työelämäkokemusta, vientiteollisuudelle tulevaisuuden osaajia – nuoret ja yritykset tarvitsevat toisiaan. Keskeiset vientialat – kemia, metsä ja teknologia – tarjoavat työssäoppimis-, harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille sekä koululaisille ympäri Suomea.

Vientiteollisuuden tavoitteena on, että tänä kesänä koululaisille ja opiskelijoille olisi tarjolla yli 20 000 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa, mikä on viimevuotista enemmän. Yritysten kesätyöpaikkailmoitusten määrän perusteella tavoite on saavutettavissa.

Nuoret kiinni työelämään

Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä Ammattiliitto Pro, Metalliliitto, Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto, TEAM ja YTN pitävät erittäin tärkeänä, että nuoret pääsevät kiinni työelämään. Tähän harjoittelu- tai kesätyöpaikka on usein ensimmäinen askel.

Tarjoamalla opiskelijoille työharjoittelu- ja kesätyöpaikkoja yritykset varmistavat, että opiskelijat saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämää varten.

Vientiteollisuudessa tehdään merkityksellistä työtä

Vientiteollisuudessa on kiinnostavia ja merkityksellisiä työtehtäviä. Vientiteollisuudella on iso rooli suomalaisessa yhteiskunnassa jo sen takia, että teollisuuden vientiyritysten verotuloilla katetaan noin puolet hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen tarvittavista tuloista. Nämä yritykset työllistävät noin 400 000, välillisesti jopa miljoona suomalaista.

Yrityksille kesätyö- ja harjoittelupaikkojen tarjoaminen on erinomainen tilaisuus huolehtia siitä, että kiinnostusta ja osaamista teollisuuden töihin löytyy jatkossakin. Nuoret kaipaavat lisää työelämätietoutta ja -kokemusta koulutus- ja ammattivalintojensa tueksi.

Ammattiliitto Pro

Kemianteollisuus ry

Metallityöväen Liitto ry

Metsäteollisuus ry

Paperiliitto r.y.

Puu- ja erityisalojen liitto

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry

Teknologiateollisuus ry

Ylemmät Toimihenkilöt YTN

 

Lisätietoja:


Kemianteollisuus ry, Riitta Juvonen, puh. 040 515 7107

Metsäteollisuus ry, Anne Kettunen, puh. 040 833 2288

Teknologiateollisuus ry, Mervi Karikorpi, puh. 040 741 9801