Hyppää sisältöön

Turun yliopiston vuoden 2021 tulevaisuuspalkinto Woodiolle

Suomalainen Woodio on kehittänyt uudenlaisen, ekologisen puukomposiittimateriaalin, josta se valmistaa kylpyhuonekalusteita. Turun yliopisto on myöntänyt vuoden 2021 Pentti Malaska-tulevaisuuspalkintonsa Woodiolle.

Turun yliopiston Pentti Malaska -tulevaisuuspalkinto on tunnustus tutkimukseen perustuvista, rajat ylittävistä ja visionäärisistä innovaatioista, jotka auttavat rakentamaan kestävämpää globaalia tulevaisuutta. Tunnustuksen arvo on 30 000 euroa. 

Palkinto kunnioittaa professori Pentti Malaskan (1934‒2012) elämäntyötä tulevaisuudentutkimuksen alalla. Tunnustus luovutettiin Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen järjestämässä kansainvälisessä Learning Futures – Futures of Learning -virtuaalikonferenssissa Turussa 8. 6.2021.

Woodion puukomposiitti-innovaation juuret johtavat Helsingin yliopistoon, jonka kemian laitoksen tutkijana yhtiön perustaja Petro Lahtinen on toiminut. Woodion käyttämän materiaalin hiilijalanjälki on erittäin pieni, ja tuotteilla on vahva maailmanlaajuinen sovellettavuus ja skaalautuvuus. Sen tuotteissa yhdistyvät teollinen muotoilu ja innovatiivinen lähestymistapa puumateriaalin käyttöön, sanotaan palkinnon perusteluissa.

Woodio on Kemianteollisuus ry:n jäsenyritys.