Hyppää sisältöön

Timo Leppä: Hyvät lähtökohdat hallitusneuvotteluille

Eduskuntavaalien tulos muuttaa poliittisia asetelmia hyvään suuntaan. Hallitusneuvotteluissa on mahdollista rakentaa hallitusohjelma ja koalitio, joka pystyy toimimaan yksituumaisesti seuraavan neljän vuoden ajan.

Tämä on erinomaisen tärkeää teollisuudelle, koska yhteiskunnallisen ohjauksen ja politiikan ennustettavuus, jatkuvuus ja pitkäjänteisyys ovat keskeisiä asioita investointeja harkitessa.

Viime päivinä käydyt keskustelut ovat olleet rohkaisevia. Ennen asiakysymysten käsittelyä puolueiden välille haetaan yhteistä tahtoa tehdä asioita samansuuntaisesti koko hallituskauden.

Vaalikampanjassa teollisuuden ja viennin kilpailukyky sekä uusien investointien edistäminen olivat selvästi aiempaa vahvemmin esillä. Kaikki puolueet tunnistavat asian tärkeyden.

Toinen myönteinen huomio vaalikeskusteluista oli biotalouden ja kiertotalouden korostaminen. Molemmat ovat asioita, jotka voivat toteutua ainoastaan kemian avulla.

Olemme toiveikkaita, että bio- ja kiertotalouksien edistämisestä tulee kirjaus hallitusohjelmaan ja niiden kasvuun saadaan lisävauhtia seuraavan neljän vuoden aikana.

Timo Leppä

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja