Hyppää sisältöön

Tea Hiilloste: Bio- ja kiertotalous ovat tulevaisuuden juttuja

Helsingin yliopiston Kemistit biotalouteen FEC (Further educated with companies) -koulutuksessa valikoitu joukko kemistejä perehtyy biotaloudessa käytettäviin kemiallisiin menetelmiin, niiden käyttöön ja hyödyntämiseen tuotantoprosesseissa. Taiteilijana ansioituneen Tea Hiillosteen kurssi vie tiedeuralle.

Moni muistaa Tea Hiillosteen 2000-luvulla läpimurron tehneenä laulajana ja juontajana. Monelle saattaakin olla yllätys, että Tea taiteellisen uransa ohella opiskeli ensin terveydenhoitajaksi ja sairaanhoitajaksi ja sitten filosofian maisteriksi orgaanisesta kemiasta. Nyt hän on täynnä intoa Kemistit biotalouteen -koulutuksessa.

– Heti kemistiksi valmistumiseni jälkeen tiesin haluavani kemian alan töitä. Kun kuulin tästä upeasta lisäkouluttautumismahdollisuudesta bio- ja kiertotalouden asiantuntijaksi, hain innolla mukaan!

Tea suorittaa opintoihin kuuluvaa työharjoittelujaksoaan Berner Oy:llä.
– Tämä on minulle loistava mahdollisuus osoittaa kykyni myös tieteen alalla ja erikoistua edistämään maapallomme kestävää kehitystä. Harjoittelupaikkani on täydellinen.

Kemistit biotalouteen -koulutuksessa on ensin kuukauden mittainen intensiivijakso, jossa kerrataan analyyttisen ja orgaanisen kemian alueita.
– Koin todella tärkeänä, että sain kerrata oppimani ennen harjoittelupaikkaan menoa. Myös vertaistuki ja kannustava ilmapiiri tekivät kurssista todella miellyttävän ja antoisan kokemuksen ja valmistivat hyvin työelämään, sanoo Tea.

Miten sivuvirtoja hyödynnetään turvallisesti?

Bernerillä Tealle on annettu iso vastuu tärkeässä asiassa.
– Tehtäväni on selvittää, millä kriteereillä luonnonraaka-aineiden ja elintarviketeollisuuden sivuvirtoja voidaan kosmetiikassa hyödyntää turvallisesti. Olen aina ollut kiinnostunut kosmetiikasta – on ollut mahtavaa päästä Bernerillä osaksi juuri kosmetiikan tuotekehitystiimiä.              

Tea on Bernerillä viihtynyt paremmin kuin hyvin.
– Työkaverit ovat ottaneet minut upeasti vastaan ja työtehtäväni ovat olleet monipuolisia ja kiinnostavia! Olen päässyt mukaan tuotekehityspalavereihin, tutustunut tuotteisiimme ja niiden kehittämistyöhön. Tuntuu, että tässä työssä saan yhdistää luovuuteni tieteeseen.  

Jatkosta Tealla on selvä käsitys.
– Aion hoitaa harjoittelujaksoni kunnialla ja oppia kaiken mahdollisen saadakseni vakituisen työpaikan alalta. 

Lisätietoja

Kemistit biotalouteen FEC – koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen tilaamaa ja osarahoittamaa työvoimapoliittista täydennyskoulutusta. 

Lisätietoja Kemistit biotalouteen FEC-koulutuksesta: 

Kehittämisen asiantuntija Riitta Aho, Helsingin yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy
riitta.aho@helsinki.fi, puh. 050 442 7170

Professori Kristiina Wähälä, Helsingin yliopisto, Kemian laitos 
kristiina.wahala@helsinki.fi, puh. 050 448 7502

Berner Oy