Hyppää sisältöön

Tänään on Nollapäästöpäivä – maapallon hengähdyspäivä

Kansainvälisen Nollapäästöpäivän 21.9. tavoite on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja. Nollapäästöpäivää vietetään kouluissa monipuolisesti.

Nollapäästöpäivänä kouluissa käsitellään ilmastonmuutosta ja kuluttajien mahdollisuuksia vähentää omia päästöjään. Koko kuluvan viikon aikana voi kiinnittää huomiota esimerkiksi asumisen energiatehokkuuteen, ilmastomyönteiseen ruokaan, puhtaaseen liikenteeseen, ilmastomyönteisiin hankintoihin ja kiertotalouteen.

Lasten ja nuorten säätiö vastaa Nollapäästöpäivän oppilaitosyhteistyöstä vuonna 2020. Säätiön lisäksi mukana päivää järjestämässä ovat Climate Leadership Coalition, Otaniemen lukio, Alma Media ja Neste.

Lasten ja nuorten säätiö on koonnut kouluille ja oppilaitoksille helppokäyttöisiä ja monipuolisia oppimateriaaleja, joiden avulla ilmastonmuutosta voi käsitellä päivän aikana.

Koulujen Nollapäästöpäivän tilaisuus järjestetään Otaniemen lukiossa 21.9.2020 klo 10.00–11.15 ja striimataan sieltä oppilaitoksiin ympäri Suomen. Tilaisuutta voi seurata Lukema-tiedekanavalla. 

Sosiaalisessa mediassa Nollapäästöpäivää voi seurata hashtageilla #nollapäästöpäivä #zeroemissionsday.

Lue lisää Nollapäästöpäivästä Lasten ja nuorten säätiön sivulla.