Hyppää sisältöön

StarT-gaalassa palkittiin lasten ja nuorten tiede- ja teknologiaprojekteja

Monitieteinen StarT tukee luonnontieteiden, taiteiden, liikunnan ja muiden oppiaineiden ilmiöpohjaista, monialaista ja yhteisöllistä projektioppimista. Kansainvälisessä StarT-gaalassa 23.5.2017 Helsingissä palkittiin parhaita projekteja.

Ensimmäistä kertaa toteutettu International LUMA Start Award -palkintojen jako on yliopistojen tiedekasvatusta hoitavan LUMA-keskus Suomen ideoima. Nyt palkituissa projekteissa oli hahmotettu ja ideoitu moottoripyöräonnettomuuksien ehkäisyä, roskien lajittelua sekä tutkittu sääilmiöitä ja avaruutta. Suomen palkittu joukkue on Veikkolan yhtenäiskoulun luokat 5A, 5B ja luokat 7-9, teknisen työn lehtorin Aki Kukkosen johdolla. Veikkolan yhtenäiskoulun sääpalloprojekti on monialainen hanke, jossa tavoitellaan ilmiöoppimista ja oppiainerajojen ylittävää toimintaa.

StarT-gaalassa palkinnot jakoi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. 

Kemianteollisuus ry on yksi StarTin yhteistyökumppaneista. Gaalassa Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Anni Siltanen palkitsi oppimisympäristöjen parhaita käytänteitä. Oppimisympäristöjen sarjassa palkittiin Marokon ja Unkarin joukkueet sekä Suomen Taipalsaaren päiväkoti Satulaivan ja Turkin Istanbulin päiväkoti Park Tarabya Kindergardenin yhteinen projekti, jossa luonnontieteellisiä asioita lähestyttiin monipuolisesti. 

StarT-toimintaan on osallistunut yli 800 oppimisyhteisöä 36 maasta. Kaikkein aktiivisimmat maat ovat olleet Turkki ja Liettua. 

StarT-hanke on osa Suomen satavuotisjuhlavuotta.