Hyppää sisältöön

Satakunnan Kansa: Prosessiteollisuuden opiskelu on oikeasti kiinnostavaa

Satakunnan Kansan artikkelissa kolme prosessiteollisuuden opiskelijaa kertoo, mikä alassa kiehtoo. Kemian opiskelu luo vahvan pohjan prosessiteollisuuden töihin. Opiskelussa jokainen päivä on erilainen.

Seitsemäntoistavuotiaat Roni Kalliomäki. Mika Myllynen ja Jasper Kuusisto opiskelevat prosessiteollisuuden ammattitutkintoa Länsirannikon Koulutus Oy WinNovassa. Perustutkinnossa koulupäivät täyttyvät pääosin prosessilaboratoriotyöskentelystä. 

Nuorukaiset ovat opinnoistaan innoissaan. He sanovat päätyneensä prosessialalle sekä omien mielenkiinnonkohteidensa mutta myös muiden jo alalla olevien suosittelujen seurauksena. Kiinnostus kemiaan on toiminut vahvana pohjana opiskelussa. Luokassa istumisen sijaan päiviin mahtuu näytteenottoa, liuoksia, faaseja, titrausta ja murskausta laboratoriossa.

WinNovan koulutusvastaava Hanna Salminen kuvailee prosessiteollisuutta monipuoliseksi alaksi. Opiskelijat voivat löytää itsensä valmistumisen jälkeen hyvin erilaisista työpaikoista. Kemianteollisuuden yritysten lisäksi  veden- ja jätevedenpuhdistamot, energia-, lämpö- ja sähkövoimalaitokset ja öljynjalostuslaitokset ovat potentiaalisia työpaikkoja.

Ammattikoulun opinnot räätälöidään nykyään opiskelijan aikaisemman osaamisen mukaan. WinNovassa  keskitytään niihin asioihin, joiden osaamisessa on puutteita, Salminen kertoo. Opiskelijat voivat myös vaikuttaa itse siihen, miten heidän opintonsa rakentuvat.

WinNova pyrkii edesauttamaan opiskelijoidensa työllistymistä tiiviillä yhteistyöllä alan yritysten kanssa. Vaikka opiskelijiden tavoitteissa siintää työpaikka, nämä nuoret miehet haluavat myös jatko-opiskella sopivassa kohtaa.  Yksi mahdollisuus on suorittaa tietty määrä Satakunnan ammattikorkeakoulun tarjoamia NOPSA-opintoja jo perustutkinnon aikana, minkä jälkeen opiskelija pääsee suoraan Satakunnan ammattikorkeakouluun. Eikä siinä vielä kaikki. Salminen sanoo väylän olevan auki yliopistoihin asti, jos intoa riittää. 

Lue koko juttu Satakunnan Kansassa (toimittaja Juulia Nevala).