Hyppää sisältöön

Rikkidirektiivi kompensoitava täysimääräisesti

Teknologiateollisuus ry ja Kemianteollisuus ry: Suomen vientiteollisuudelle lankeaa lähitulevaisuudessa maksettavaksi merkittäviä uusia kustannuksia, joista suurimman yksittäisen aiheuttaa vuonna 2015 voimaan astuva rikkidirektiivi. Se merkitsee teollisuuden kuljetuskustannuksiin noin 600 miljoonan euron vuosittaista lisälaskua.

Teknologiateollisuudella ja kemianteollisuudella on Pohjanmaalla merkittävä rooli työllistäjänä ja hyvinvoinnin takaajana. Jos vienti vetää, tuo se hyvinvointia koko aluetalouteen.

Talouden näkymät ovat pysyneet synkeinä ja yleinen epävarmuus teollisuudessa, rahamarkkinoilla ja politiikassa jatkuu samalla kun valtio velkaantuu vauhdilla. Negatiivinen kierre on pysäytettävä.

Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan talouden ongelmat saadaan ratkaistua kasvua lisäämällä, ei sitä hyydyttämällä. ”Vientiteollisuus ei kestä enää yhtään lisärasitetta. Rikkidirektiivin tuomat kustannukset on kompensoitava täysimääräisesti”, Turunen vaati vientiteollisuutta edustavien liittojen yhteisseminaarissa Kokkolassa torstaina.

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä on samoilla linjoilla. ”Kansallisilla päätöksillä on merkittävä vaikutus teollisuuden kilpailukykyyn. Tämän vuoksi hallituksen pitäisi toteuttaa päätöksiä, jotka auttavat teollisuutta investoimaan ja kehittämään uutta liiketoimintaa.”

Toimitusjohtajien mukaan myös yhteisö- ja ansiotuloverojen lasku toisi elinvoimaa ja kilpailukykyä talouteen.

Teknologiateollisuus ry ja Kemianteollisuus ry järjestävät 17.1.2013 Kokkolassa klo 16.30 alkaen Mistä vetoa vientiin? – vaikuttajatilaisuuden, johon myös media on tervetullut. 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, puh. 0500 445 444

Toimitusjohtaja Timo Leppä, Kemianteollisuus ry, puh. 050 301 6800

Alueasiantuntija Lasse Ala-Kojola, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 903 0613