Hyppää sisältöön

Polin vuoden 1967 kemisteistä julkaistiin kirja

Vuonna 1967 kemian opintonsa silloisessa Teknillisessä korkeakoulussa aloittaneista on julkaistu kirja, joka kertoo paitsi omakohtaisia muistoja ja anekdootteja, myös piirtää kuvaa kemianteollisuuden kansallisista vaiheista ja muutoksista. Kirjassa ilmenevät suuret muutokset etenkin ympäristö- ja kemikaaliturvallisuuden saralla.

Hiljattain julkistetussa kirjassa ”Tupsulakit toimeliaina – fukseista vaikuttajiksi” muistelevat opintojaan ja uraansa vuoden 1967 vuosikurssllla aloittaneet entiset Teknillisen korkeakoulun kemian fuksit. Vuosi 1967 oli sikälikin merkittävä, että tuolloin Teknillisen korkeakoulun – nykyään Aalto-yliopiston – kemian fukseina aloittaneet olivat viimeinen vuosikurssi, joka oli läpäissyt vaativan neliviikkoisen karsintakurssin. 

Tarkka seulonta sisäänpääsyssä saattaa olla syynä siihen, että vuoden 1967 kemian fukseista nivoutui tiivis ryhmä, joka on kokoontunut säännöllisesti puolen vuosisadan ajan. Kirja kertoo ammattilaisten elämäntarinoiden lisäksi siitä, miten monin tavoin kemianteolisuus on Suomessa 50 vuodessa muuttunut. Erityisesti muutos näkyy ympäristö- ja turvallisuusasioissa, joissa niin menetelmät, laitteet, asenteet kuin lainsäädäntökin ovat parantuneet. 

Lue lisää Aalto-yliopiston uutisessa.