Hyppää sisältöön

PCAS Finland ja LOGSTOR Finland palkittiin tuloksellisesta energiatehokkuustyöstä

Helsingin Finlandia-talolla vietettiin 15.6.2017 sekä vapaaehtoisten energiatehokkuussopimusten 20-vuotisjuhlaa että palkittiin sopimuskaudella 2008-2016 energiatehokkuudessaan ansioituneita toimijoita. Kemianteollisuuden yrityksistä palkittiin LOGSTOR Finland Oy ja PCAS Finland Oy.

Vapaaehtoisuuteen pohjautuvat energiatehokkuussopimukset ohjaavat niihin sitoutuneita toimijoita jatkuvasti parempaan energiatehokkuuteen. Sopimustoiminta on alkanut Suomessa vuosina 1997-2007 voimassa olleilla energiatehokkuussopimuksille, joita jatkettiin kaudella 2008-2016. Parhaillaan on meneillään kolmas sopimuskausi, joka jatkuu vuoteen 2025. Vapaaehtoiset sopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema tapa täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet.

Työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, Energiavirasto ja Motiva palkitsivat vuosina 2008-2016 energiatehokkuudessaan ansioituneita yrityksiä ja kuntia. Kaksi kemianteollisuuden yritystä palkittiin elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen kunniamaininnoin – eristettyjä putkistojärjestelmiä valmistava LOGSTOR Finland Oy ja lääkeaineiden valmistaja PCAS Finland Oy.

LOGSTOR on kaukolämmön putkistojärjestelmissä maailman johtava valmistaja. LOGSTOR Finland Oy tuli mukaan vuosien 2008-2016 energiatehokkuussopimuskaudelle. Sopimukseen liittynyt katselmus antoi hyvän pohjan energiasäästötoimille, minkä jälkeen yhtiö investoi erityisesti tuotantoprosessissa syntyvän hukkalämmön hyödyntämiseen. Nyt lämpöä hyödynnetään muun muassa kiinteistön ja käyttöveden lämmittämiseen. Vuosittainen energiansäästö oli yli kolmenkertainen sopimuksessa asetettuun tavoitteeseen verrattuna.

Turkulainen lääketeollisuusyhtiö PCAS Finland on erikoistunut lääkeaineiden valmistukseen ja kehitykseen lääketeollisuudelle. PCAS Finland liittyi energiatehokkuussopimukseen vuonna 2011. Yhtiö on toteuttanut lukuisia pieniä energiatehokkuutta edistäviä toimenpiteitä. Sopimuskauden päättyessä PCAS Finlandin saavuttama energiansäästö oli yli puolitoistakertainen asetettuun energiansäästötavoitteeseen verrattuna.

Kemian alan yritykset ovat olleet aktiivisia ja menneellä kaudella (2008–2016), jolloin energiatehokkuussopimusten piirissä oli yli 95% kemianteollisuuden energiankäytöstä.

Energiatehokkuussopimusten uuden kauden 2017-2025 rekisteröityminen on käynnissä ja useat kemian alan yritykset ovat uusineet sopimuksensa.  

Lisätietoja

Motiva Energiatehokkuussopimukset 

PCAS Finland 

LOGSTOR Finland