Hyppää sisältöön

Oulun yliopisto: monitieteistä tutkimusta koronaviruspandemian torjumisessa

Useat tutkimusryhmät Oulun yliopiston eri tieteenaloilla tekevät tutkimusta koronavirukseen liittyen. Tutkijat ovat tehneet koronatilanteessa myös uusia tutkimusavauksia. Parhaillaan käsittelyssä on noin 30 koronaan liittyvää hankeideaa. Tutkimustyöhön voi tehdä rahalahjoituksia.

Oulun yliopistolla on menillään useita hankkeita koronavirukseen liittyen. Yliopisto kerää tietoa maailmanlaajuisesti koronaviruskriisin vaikutuksista ihmisten arkeen. Lääkäriopiskelijoita koulutetaan kriisivalmiuteen. Loppuvaiheen lääkäriopiskelijoiden opinnoissa pääpaino on potilaiden tutkimisessa ja käden taitojen harjoittelussa.

Toukokuussa Oulun yliopistossa ryhdyttiin korona-ahdingossa oleville mikroyrittäjille antamaan maksutonta täydennyskoulutusta. Koulutus toteutetaan kokonaan verkkokoulutuksena, joten kursseja on mahdollista suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Oulun yliopistolla intensiivisesti, miten keuhkorakkuloiden vauriot yhdistävät virusinfektioita ja harvinaisia keuhkosairauksia. Yliopiston tutkimusryhmä tutkii interstitiaalisten keuhkosairauksien pahenemisvaiheita sairaaloiden potilasrekisteriaineistoista ja potilailta tutkituista keuhkokoepaloista.

Tutkimustyö vaatii rahaa. Oulun yliopistolle voi kuka tahansa tehdä rahalahjoituksen verkossa. Koronaviruksen torjuntaan lahjoitetut varat käytetään kokonaisuudessaan tutkimushankkeisiin, jotka auttavat pandemian pysäyttämisessä. Lue lisää yliopiston kotisivulla.